CNS 18-30 Battery

59688990 (11/19)
59688990 (11/19)
Lue ennen laitteen ensimmäistä käyttöä nämä turvallisuusohjeet, tämä alkuperäinen käyttöohje, akun mukana toimitettavat turvallisuusohjeet ja akun/laturin mukana toimitettava alkuperäinen käyttöohje. Menettele niiden mukaisesti. Säilytä ohjeet myöhempää käyttöä tai laitteen seuraavaa omistajaa varten.
Käyttöohjeen ohjeiden lisäksi sinun on noudatettava lakimääräisiä yleisiä turvallisuus- ja tapaturmantorjuntamääräyksiä.
Ketjusahoilla työskenneltäessä on olemassa erittäin suuri loukkaantumisvaara, koska työskentelyssä käytetään suuria ketjunopeuksia ja erittäin teräviä sahanhampaita. Noudata ehdottomasti turvallisuustoimenpiteitä ja menettelysäännöksiä ketjusahoilla työskennellessäsi.
Mainittujen turvallisuusohjeiden lisäksi on noudatettava (esim. viranomaisten, ammattikuntayhdistysten tai sosiaaliturvarahastojen) maakohtaisia turvallisuus- ja koulutussäädöksiä. Paikalliset säännökset voivat rajoittaa ketjusahojen käyttöä tiettyinä aikoina (vuorokauden- tai vuodenaikana). Noudata paikallisia säädöksiä.
Huomautus välittömästi uhkaavasta vaarasta, joka voi aiheuttaa vakavan ruumiinvamman tai johtaa kuolemaan.
Huomautus mahdollisesta vaarallisesta tilanteesta, joka voi aiheuttaa vakavan ruumiinvamman tai voi johtaa kuolemaan.
Huomautus mahdollisesta vaarallisesta tilanteesta, joka voi aiheuttaa vähäisiä vammoja.
Huomautus mahdollisesta vaarallisesta tilanteesta, joka voi aiheuttaa aineellisia vahinkoja.
Lue kaikki turvallisuus- ja käyttöohjeet.
Turvallisuus- ja käyttöohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa johtaa sähköiskuun ja/tai vakaviin loukkaantumisiin. Säilytä kaikki turvallisuus- ja käyttöohjeet myöhempää käyttöä varten.
Turvallisuusohjeissa käytetty käsite ”sähkötyökalu” tarkoittaa verkkokäyttöisiä sähkötyökaluja (joissa on verkkojohto) ja akkukäyttöisiä sähkötyökaluja (joissa ei ole verkkojohtoa).
Työpaikan turvallisuus
Pidä työskentelyalue siistinä ja hyvin valaistuna. Työpaikan epäjärjestys ja valaisemattomat työalueet voivat johtaa tapaturmiin.
Älä käytä sähkötyökalua räjähdysalttiissa ympäristössä, jossa on syttyviä nesteitä, kaasuja tai pölyjä. Sähkötyökalut synnyttävät kipinöitä, jotka saattavat sytyttää pölyn tai höyryt.
Pidä lapset ja sivulliset loitolla sähkötyökalua käyttäessäsi. Voit menettää sähkötyökalun hallinnan huomiosi suuntautuessa muualle.
Sähköturvallisuus
Sähkötyökalun pistokkeen pitää sopia pistorasiaan. Pistoketta ei saa muuttaa millään tavalla. Älä käytä pistorasia-adaptereita suojamaadoitettujen sähkötyökalujen yhteydessä. Alkuperäisessä kunnossa olevat pistokkeet ja sopivat pistorasiat vähentävät sähköiskun vaaraa.
Vältä koskettamasta sähköä johtaviin pintoihin, kuten putkiin, pattereihin, liesiin ja jääkaappeihin. Sähköiskun vaara kasvaa, jos kehosi on maadoitettu.
Älä altista sähkötyökaluja sateelle tai kosteudelle. Veden tunkeutuminen sähkötyökalun sisään lisää sähköiskun vaaraa.
Älä kanna tai ripusta sähkötyökalua verkkojohdosta äläkä vedä pistoketta irti pistorasiasta johdosta vetämällä. Pidä johto loitolla kuumuudesta, öljystä, terävistä reunoista ja liikkuvista osista. Vahingoittuneet tai toisiinsa kietoutuneet johdot lisäävät sähköiskun vaaraa.
Kun käytät sähkötyökalua ulkona, käytä ainoastaan ulkokäyttöön soveltuvaa jatkojohtoa. Ulkokäyttöön soveltuvan jatkojohdon käyttö pienentää sähköiskun vaaraa.
Jos sähkötyökalua on välttämätöntä käyttää kosteassa ympäristössä, käytä vikavirtasuojakytkintä. Vikavirtasuojakytkimen käyttö pienentää sähköiskun vaaraa.
Henkilöturvallisuus
Ole valpas, kiinnitä huomiota työskentelyysi ja noudata tervettä järkeä sähkötyökalua käyttäessäsi. Älä käytä sähkötyökalua, jos olet väsynyt tai huumeiden, alkoholin tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Sähkötyökalua käytettäessä hetkellinenkin varomattomuus saattaa aiheuttaa vakavia vammoja.
Käytä henkilökohtaisia suojavarusteita ja aina suojalaseja. Henkilökohtaiset suojavarusteet, kuten hengityssuojain, luistamattomat turvajalkineet, kypärä ja kuulosuojaimet, pienentävät oikein käytettyinä loukkaantumisriskiä sähkötyökalun käyttötilanteesta riippuen.
Varo tahatonta käynnistämistä. Varmista, että sähkötyökalu on kytketty pois päältä, ennen kuin liität sen verkkovirtaan ja/tai liität siihen akun, otat sen käteesi tai kannat sitä. Jos kannat sähkötyökalua sormi käyttökytkimellä tai liität pistokkeen pistorasiaan käyttökytkimen ollessa käyntiasennossa, altistat itsesi onnettomuuksille.
Poista kaikki säätötyökalut ja ruuvitaltat, ennen kuin käynnistät sähkötyökalun. Työkalu tai avain, joka sijaitsee sähkötyökalun pyörivässä osassa, saattaa johtaa loukkaantumiseen.
Vältä vaikeita työskentelyasentoja. Varmista aina tukeva seisoma-asento ja tasapaino. Siten voit paremmin hallita sähkötyökalua odottamattomissa tilanteissa.
Käytä työhösi soveltuvia vaatteita. Älä käytä löysiä työvaatteita tai koruja. Pidä hiukset, vaatteet ja käsineet loitolla liikkuvista osista. Väljät vaatteet, käsineet, korut ja pitkät hiukset voivat takertua liikkuviin osiin.
Jos pölynpoisto- ja keräilylaitteita voidaan asentaa, sinun on tarkastettava, että ne on liitetty oikein ja että niitä käytetään oikealla tavalla. Pölynpoistovarustuksen käyttö vähentää pölyn aiheuttamia vaaroja.
Sähkötyökalun käyttö ja käsittely
Älä ylikuormita laitetta. Käytä kyseiseen työhön tarkoitettua sähkötyökalua. Sopivaa sähkötyökalua käyttäen työskentelet paremmin ja varmemmin tehoalueella, jolle sähkötyökalu on tarkoitettu.
Älä käytä sähkötyökalua, jonka käyttökytkin ei toimi. Sähkötyökalu, jota ei enää voida käynnistää tai pysäyttää käyttökytkimellä, on vaarallinen, ja se täytyy korjata.
Irrota pistoke pistorasiasta ja/tai irrota akku ennen kuin muutat laiteasetuksia tai vaihdat lisävarusteita ja kun lopetat työkalun käyttämisen. Tämä turvatoimenpide estää sähkötyökalun tahattoman käynnistymisen.
Säilytä sähkötyökalut poissa lasten ulottuvilta, kun niitä ei käytetä. Älä anna toisten henkilöiden käyttää sähkötyökalua, elleivät he ole perehtyneet sen käyttöön ja lukeneet käyttöohjeita. Sähkötyökalut ovat vaarallisia, jos niitä käyttävät kokemattomat henkilöt.
Hoida sähkötyökalujasi huolella. Tarkasta, että liikkuvat osat toimivat moitteettomasti eivätkä ole puristuksissa, ja tarkasta myös, ettei sähkötyökalussa ole murtuneita tai vaurioituneita osia, jotka saattaisivat haitata sen toimintaa. Korjauta vaurioituneet osat ennen työkalun käyttämistä. Usein loukkaantumisten ja tapaturmien syynä on sähkötyökalujen laiminlyöty huolto.
Pidä terät terävinä ja puhtaina. Huolella hoidetut terät, joiden leikkausreunat ovat teräviä, eivät jumitu herkästi, ja niillä työnteko on kevyempää.
Käytä sähkötyökalua, lisävarusteita ja tarvikkeita, teriä jne. niiden käyttöohjeiden mukaisesti. Ota tällöin työolosuhteet ja suoritettava työtehtävä huomioon. Sähkötyökalun käyttö muuhun kuin sille tarkoitettuun käyttöön saattaa johtaa vaarallisiin tilanteisiin.
Akun käyttö ja hoito
Lataa akku vain valmistajan hyväksymien latauslaitteiden kanssa. Kyseiselle akulle soveltumattomat latauslaitteet voivat aiheuttaa tulipalon.
Käytä laitetta vain soveltuvalla akulla. Muun akun käyttäminen voi aiheuttaa loukkaantumisia tai tulipaloja.
Kun et käytä akkua, pidä se poissa paperiliittimien, kolikoiden, avaimien, naulojen, ruuvien tai muiden pienten metalliesineiden lähettyviltä, sillä ne voivat aiheuttaa oikosulun. Oikosulku voi aiheuttaa tulipalon tai räjähdyksen.
Akusta voi tietyissä olosuhteissa vuotaa nestettä. Vältä joutumista kosketuksiin sen kanssa. Jos joudut kosketuksiin nesteen kanssa, huuhdo se huolellisesti vedellä. Jos nestettä joutuu silmiin, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin. Akkuneste voi aiheuttaa ihottumaa ja ihon polttelua.
Huolto
Anna koulutettujen ammattihenkilöiden korjata sähkötyökalusi ja hyväksy korjauksiin vain alkuperäisiä varaosia. Siten varmistat, että sähkötyökalu säilyy turvallisena.
Joillakin alueilla voivat määräykset rajoittaa tämän laitteen käyttöä. Kysy neuvoa paikallisilta viranomaisilta.
Hengenvaara laitteen hallitsemattomista liikkeistä aiheutuvien viiltohaavojen vuoksi. Pidä kehonosat etäällä liikkuvista osista.
Sinkoavat tai putoavat esineet voivat aiheuttaa vammoja. Älä koskaan käytä laitetta, jos 15 m:n säteellä on ihmisiä, erityisesti lapsia tai eläimiä.
Laitteeseen ei saa tehdä mitään muutoksia.
Lapset tai henkilöt, jotka eivät ole tutustuneet tähän ohjeeseen, eivät saa käyttää tätä laitetta. Paikallisissa määräyksissä saatetaan rajoittaa käyttäjän ikää.
Näkyvyys työskentelyalueelle täytyy olla esteetön, jotta voit havaita mahdolliset vaarat. Käytä laitetta vain hyvässä valaistuksessa.
Varmista ennen käyttöä, että laite ja kaikki hallintalaitteet, ketjujarru ja turvalaitteet mukaan lukien, toimivat kunnolla. Tarkista, onko löystyneitä kansia. Varmista, että kaikki suojukset ja kahvat on kiinnitetty asianmukaisesti ja kunnolla. Älä käytä laitetta, mikäli se ei ole moitteettomassa kunnossa.
Älä koskaan käytä laitetta, jos kädensijassa oleva laitekytkin ei kytkeydy päälle tai pois asianmukaisesti.
Vaihda loppuun kuluneet tai vaurioituneet osat, ennen kuin otat laitteen käyttöön.
Takaiskun vaara tasapainon menetyksen vuoksi. Vältä epänormaalia asentoa. Pidä huoli siitä, että seisot tukevasti ja pysyt tasapainossa.
Pysäytä laite välittömästi ja tarkista se vaurioiden varalta tai tunnista tärinän syy, jos yksikkö on pudonnut, saanut iskun tai tärisee epänormaalisti. Anna valtuutetun huollon korjata vauriot tai vaihtaa laite.
Käytä laitetta käyttäessäsi täydellisiä silmä- ja kuulosuojaimia, lujia ja tukevia käsineitä ja päänsuojainta. Käytä kasvonaamaria, jos työ on pölyistä.
Kun työskentelet tällä laitteella, käytä pitkiä, vahvoja housuja, tukevia kenkiä ja ihonmyötäisiä käsineitä. Älä työskentele paljain jaloin. Älä käytä koruja, sandaaleja tai lyhyitä housuja.
Laitteen liikkuviin osiin koskevat löysät vaatteet, hiukset tai korut aiheuttavat loukkaantumisvaaran. Pidä vaatteet ja korut erillään koneen liikkuvista osista. Sido pitkät hiukset kiinni.
Kuulosuojaimet voivat rajoittaa varoitusäänten kuulemista. Kiinnitä siksi huomiota lähistön ja työskentelyalueen mahdollisiin vaaroihin.
Käytä vain valmistajan hyväksymiä lisävarusteita ja varaosia. Alkuperäiset lisävarusteet ja varaosat varmistavat laitteen turvallisen ja häiriöttömän käytön.
Pidä kaikki kehon osat loitolla teräketjusta sahan ollessa käynnissä. Varmista ennen sahan käynnistämistä, että teräketju ei kosketa mihinkään. Ketjusahan kanssa työskenneltäessä voi hetkellinen varomattomuus johtaa siihen, että vaatteet tai kehonosa tarttuu teräketjuun.
Pidä ketjusahaa aina oikea käsi takakahvassa ja vasen käsi etukahvassa. Ketjusahan pitäminen eri tavalla työn aikana, kasvattaa loukkaantumisriskiä, eikä sitä saa käyttää.
Tartu sähkötyökaluun ainoastaan kahvojen eristepinnoista, koska teräketju saattaa osua omaan verkkojohtoon. Teräketjun kosketus jännitteiseen johtoon voi saattaa sähkötyökalun metalliosat jännitteisiksi ja johtaa sähköiskuun.
Käytä suojalaseja ja kuulonsuojaimia. Lisäsuojavarusteita pään, käsien, säärien ja jalkojen suojaksi suositellaan. Sopiva suojapuku pienentää loukkaantumisvaaraa, joka syntyy ympäristöön sinkoutuvista lastuista ja teräketjun tahattomasta kosketuksesta.
Älä koskaan työskentele ketjusahan kanssa kasvavassa puussa. Ketjusahan käyttö puunkaadossa synnyttää loukkaantumisvaaran.
Varmista aina tukeva seisoma-asento ja käytä ketjusahaa ainoastaan, kun seisot kiinteällä, turvallisella ja tasaisella alustalla. Luistava alusta tai epävakaat seisomapinnat kuten tikkaat voivat aikaansaada tasapainon menetyksen tai sahan hallinnan menettämisen.
Ota huomioon, että jännityksessä oleva oksa ponnahtaa takaisin sahattaessa. Puun kuitujen jännityksen poistuessa saattaa jännityksessä ollut oksa osua sahaajaan ja/tai riistää ketjusahan käyttäjän hallinnasta.
Ole erityisen varovainen, kun sahaat alusmetsikköä ja nuoria puita. Ohut puu saattaa tarttua teräketjuun ja iskeä sinuun tai saattaa sinut menettämään tasapainosi.
Kanna ketjusahaa etukahvasta sahan ollessa pysähdyksissä ja teräketjun osoittaessa kehostasi poispäin. Asenna aina suojus laippaan, kun kuljetat tai säilytät ketjusahaa. Ketjusahan huolellinen käsittely vähentää todennäköisyyttä koskettaa liikkuvaa teräketjua epähuomiossa.
Noudata voitelua, ketjun kiristystä ja lisätarvikkeiden vaihtoa koskevia ohjeita. Asiaankuulumattomasti kiristetty tai voideltu ketju voi revetä tai kasvattaa takaiskuriskiä.
Pidä kahvat kuivina, puhtaina ja vapaana öljystä sekä rasvasta. Rasvaiset, öljyiset kahvat ovat liukkaita ja johtavat hallinnan menetykseen.
Sahaa vain puuta. Älä käytä ketjusahaa töihin, joihin sitä ei ole tarkoitettu. Esimerkki: Älä käytä ketjusahaa muovin, muurauksen tai muiden kuin puisten rakennusaineiden sahaukseen. Ketjusahan käyttö muihin kuin määräyksenmukaisiin töihin saattaa johtaa vaarallisiin tilanteisiin.
Takaisku saattaa syntyä terälevyn kärjen osuessa esineeseen tai puun taipuessa ja teräketjun jää-dessä puristukseen sahausuraan.
Laipan kärjen kosketus saattaa monessa tapauksessa johtaa odottamattomaan taaksepäin suuntautuvaan vastavoimaan, jolloin terälevy iskeytyy ylöspäin ja käyttäjää kohti.
Teräketjun jäädessä puristukseen terälevyn yläreunasta laippa saattaa nopeasti iskeä taaksepäin käyttäjää kohti.
Jokainen näistä vastavoimista voivat johtaa siihen, että menetät sahan hallinnan ja voit loukkaantua vakavasti. Älä luota yksinomaan ketjusahan turvalaitteisiin. Ketjusahan käyttäjänä tulisi sinun ryhtyä määrättyihin toimenpiteisiin voidaksesi työskennellä ilman onnettomuutta ja loukkaantumista.
Takaisku johtuu sähkötyökalun väärästä tai virheellisestä käytöstä. Se voidaan estää sopivin varotoimin, joita selostetaan seuraavassa:
Pidä saha tukevassa otteessa molemmilla käsilläsi siten, että peukalo ja sormet ovat ketjusahan kahvojen ympärillä. Saata kehosi ja käsivartesi asentoon, jossa pystyt vastustamaan takaiskuvoimia. Kun suoritetaan tarkoituksenmukaisia toimenpiteitä, pystyy käyttäjä hallitsemaan takaiskuvoimia. Älä koskaan irrota otetta ketjusahasta.
Vältä epänormaalia kehon asentoa äläkä koskaan sahaa yli olkakorkeuden. Näin voidaan estää laipan kärjen tahaton kosketus ja mahdollistetaan ketjusahan parempi hallinta odottamattomissa tilanteissa.
Käytä aina valmistajan määräämiä varalaippoja ja teräketjuja. Vääränlaiset varalaipat ja teräketjut voivat johtaa ketjun repeytymiseen ja/tai takaiskuun.
Noudata valmistajan antamia teräketjun teroitus- ja huolto-ohjeita. Liian matala syvyyssäädin kasvattaa taipumusta takaiskuun.
Kärcher suosittelee sahaamaan puunrungot ensimmäisen käytön yhteydessä sahapukilla.
Pidä ketjusahaa käyttäessäsi saatavilla ensiapupakkaus suurille haavoille sekä väline, jolla voit soittaa apua. Suuremman ja kattavamman ensiapupakkauksen tulisi olla lähettyvillä.
Varmista ennen laitteen käyttöä, että alusta on tukeva ja työpaikka puhdas sekä suunnittele perääntymistie, jota voit käyttää putoavilta oksilta suojautumiseen.
Varo voiteluöljysumua ja sahanlastuja. Käytä tarvittaessa naamaria tai hengityslaitetta.
Pidä ketjusahasta aina kaksin käsin kiinni. Pidä kahvoista kiinni toiselta puolelta peukalolla ja toiselta sormilla. Pidä takakahvasta kiinni oikealla kädellä ja etukahvasta vasemmalla kädellä.
Loukkaantumisvaara. Älä tee laitteeseen mitään muutoksia. Älä käytä laitetta lisä- tai muiden laitteiden käyttämiseen, joita laitteen valmistaja ei ole suositellut.
Varmista ennen laitteen käynnistämistä, että teräketju ei kosketa mitään esineitä.
Vakava loukkaantuminen tai kuolema, jos väärin kiinnitetty teräketju ponnahtaa pois terälevystä. Tarkista ketjun kireys aina ennen käyttöä. Ketjun pituus riippuu lämpötilasta.
Varmista, että kaikki suojukset, kahvat ja kaarnatuki ovat kunnolla kiinni ja hyvässä kunnossa.
Väärästä työtavasta johtuvat vakavat vammat:
Ketjusahan kanssa työskenneltäessä on oltava aina valppaana ja valvottava työskentelypaikkaa. Työskentelyalueen koko riippuu suoritettavasta tehtävästä ja puun tai työkappaleen koosta. Puun kaataminen vaatii suuremman työalueen kuin esim. katkaisu.
Älä koskaan sahaa niin, että vartalosi on samassa linjassa terälevyn ja ketjun kanssa. Näin vähennät vaaraa, että ketju osuu päähän tai kehoon takapotkun tapauksessa.
Älä liikuta sahaa sahattaessa edestakaisin, vaan anna ketjun tehdä työ, pidä ketju terävänä äläkä yritä työntää ketjua leikkauksen läpi.
Älä kohdista sahaan painetta sahauksen lopussa. Ole valmis vapauttamaan saha, kun se on sahannut puun läpi.
Älä pysäytä ketjusahaa sahauksen aikana. Anna sahan käydä, kunnes olet sahannut loppuun.
Tutustu uuteen ketjusahaasi tekemällä yksinkertaisia sahauksia tukevasti tuettuun puuhun. Toista tämä, jos et ole käyttänyt ketjusahaasi pitkään aikaan.
Älä sahaa viiniköynnöksiä ja/tai matalia pensaita, joiden halkaisija on alle 75 mm.
Sammuta laite, kytke ketjujarru, poista akku ja varmista, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet kokonaan:
ennen kuin puhdistat laitteen tai poistat tukkeuman.
kun jätät laitteen ilman valvontaa.
ennen kuin asennat tai poistat lisälaitteita.
ennen kuin tarkistat tai huollat laitteen tai työskentelet laitteen parissa.
Ketjusaha on raskas laite. Ketjusahaa käyttävien ihmisten tulee olla fyysisesti hyvässä kunnossa ja terveitä. Näön, liikkuvuuden, tasapainon ja kädentaitojen tulisi olla hyviä. Jos et ole tästä varma, älä käytä ketjusahaa.
Kun työskentelet laitteen kanssa, käytä aina visiirillä varustettua suojakypärää kasvojen ja pään loukkaantumisriskin vähentämiseksi takapotkun tapauksessa.
Vaikka laitetta käytetään ohjeenmukaisella tavalla, jää silti tiettyjä jäännösriskejä. Laitteen käytön aikana voi esiintyä seuraavia vaaroja:
Tärinä voi aiheuttaa loukkaantumisia. Käytä jokaiseen työhön oikeaa työkalua ja määrättyjä otteita ja rajoita työaikaa ja altistumista.
Melu voi johtaa kuulovaurioihin. Käytä kuulosuojaimia ja rajoita kuormitusta.
Viiltohaavat jouduttaessa kosketuksiin teräketjun paljaiden sahahammasten kanssa.
Viiltohaavat odottamattomien, äkillisten liikkeiden tai terälevyn takapotkun seurauksena.
Teräketjusta lentävien osien aiheuttamat viiltohaavat / injektiovaara.
Sinkoavien esineiden (puunlastut, säikeet) aiheuttamat vammat.
Pölyn ja hiukkasten hengittäminen.
Ihokosketus voiteluaineen/öljyn kanssa.
Laitteen pitkäaikaisessa käytössä voi käsissä syntyä tärinän aiheuttamia verenkiertohäiriöitä. Yleispätevää kestoa laitteen käytölle ei voida määrittää, koska se riippuu monista tekijöistä:
Henkilökohtainen taipumus heikentyneeseen verenkiertoon (usein kylmät sormet, sormien kihelmöinti)
Alhainen ympäristön lämpötila. Käytä käsiesi suojana lämpimiä käsineitä.
Lujan tarttumisen estämä verenkierto.
Keskeytymätön käyttö on vahingollisempaa kuin taukojen keskeyttämä käyttö.
Jos käytät laitetta säännöllisesti, pitkäaikaisesti ja sinulla ilmenee toistuvasti oireita, kuten esim. sormien kihelmöintiä, kylmät sormet, sinun tulee kääntyä lääkärin puoleen.
Määräystenvastainen käyttö
Hengenvaara viiltohaavojen vuoksi
Käytä laitetta vain määräystenmukaisesti.
Ketjusaha on tarkoitettu ainoastaan yksityiskäyttöön.
Ketjusaha on tarkoitettu työskentelyyn ulkona.
Turvallisuussyistä pidä ketjusahasta aina kiinni kaksin käsin.
Ketjusaha on kehitetty oksien, runkojen ja parrujen sahaamiseen. Terälevyn leikkauspituus määrittää sahattavan materiaalin suurimman mahdollisen halkaisijan.
Ketjusahaa saa käyttää vain puun sahaamiseen.
Älä käytä ketjusahaa märässä ympäristössä tai sateella.
Käytä ketjusahaa vain hyvin valaistussa ympäristössä.
Muutokset, joita valmistaja ei ole hyväksynyt, on kielletty turvallisuussyistä.
Kaikki muu käyttö on kielletty. Käyttäjä vastaa vaaratilanteista, jotka johtuvat kielletystä käytöstä.
Pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä. Hävitä pakkaukset ympäristöystävällisesti.
Sähkö- ja elektroniikkalaitteet sisältävät arvokkaita kierrätettäviä materiaaleja tai rakenneosia kuten paristoja, akkuja tai öljyjä, jotka väärin käsiteltyinä tai väärin hävitettyinä voivat aiheuttaa mahdollisia vaaroja ihmisten terveydelle ja ympäristölle. Nämä rakenneosat ovat kuitenkin välttämättömiä laitteen asianmukaista käyttöä varten. Tällä symbolilla merkittyjä laitteita ei saa hävittää tavallisena talousjätteenä.
Päivitettyjä tietoja sisältöaineista löytyy osoitteesta: www.kaercher.com/REACH
Käytä vain alkuperäisiä lisävarusteita ja alkuperäisiä varaosia, sillä ne varmistavat laitteen turvallisen ja häiriöttömän käytön.
Tietoja lisävarusteista ja varaosista löytyy osoitteesta www.kaercher.com.
Laitteen toimituksen sisältö on kuvattu pakkauksessa. Tarkasta laitetta pakkauksesta purkaessasi pakkauksen sisällön täydellisyys. Jos lisävarusteita puuttuu tai havaitset kuljetusvahinkoja, ilmoita tästä jälleenmyyjälle.
Puuttuvat tai muutetut turvalaitteet
Turvalaitteet ovat sinun turvallisuuttasi varten.
Älä koskaan muuta tai ohita turvalaitteita.
Ketju, jonka takapotkuvaara on alhainen, vähentää takapotkun todennäköisyyttä.
Jokaisen sahanhampaan edessä olevat höylähampaat (syvyysmitat) estävät sahanhampaita menemästä liian syvälle takapotkuvyöhykkeellä, mikä vähentää takapotkun voimakkuutta.
Ketjua hiottaessa on vaara, että tämä turvatoiminto poistetaan käytöstä. Jos sahausteho heikkenee, ketju on vaihdettava turvallisuussyistä. Käytä varaosina vain valmistajan suosittelemia terälevyjen ja ketjujen yhdistelmiä.
Takapotkuvaara on yleensä alhaisempi terälevyillä, joiden kärkien säde on pieni.
Käytä siksi tehtävään juuri riittävän pitkää terälevyä, jolla on sopiva ketju. Pitkät terälevyt lisäävät hallinnan menettämisen todennäköisyyttä sahaamisen aikana.
Tarkista ketjun kireys aina ennen käyttöä (katso luku Ketjun kireyden tarkistaminen). Jos ketjun kireyttä ei ole säädetty oikein, pieniä oksia (terälevyn koko pituutta ohuemmat) sahattaessa on suurempi vaara, että ketju irtoaa.
Jos ketju löystyy tai repeää, ketjukiinnitys estää ketjun sinkoutumisen käyttäjän suuntaan.
Integroitua kaarnatukea voidaan käyttää tukipisteenä ketjusahan vakauttamiseksi sahauksen aikana.
Kun sahaat, paina laitetta eteenpäin, kunnes tapit tunkeutuvat puun reunaan. Kun takakahvaa sitten siirretään ylös tai alas sahauksen suuntaan, fyysinen rasitus ketjusahalla työskenneltäessä vähenee.
Ketjujarruja käytetään ketjun pysäyttämiseksi nopeasti vaaratilanteissa.
Jos käsisuojaa / ketjujarrun vipua painetaan terälevyn suuntaan, ketjun on pysähdyttävä välittömästi.
Ketjujarru ei voi estää takapotkua, mutta se vähentää loukkaantumisriskiä, jos terälevy osuu käyttäjään takapotkun yhteydessä.
Ketjujarrun asianmukainen toiminta on tarkistettava aina ennen laitteen käyttöä (katso luku Ketjujarrun toiminnan tarkastaminen).
![]() | Yleinen varoitusmerkki |
![]() | Lue ennen käyttöönottoa käyttöohje ja kaikki turvaohjeet. |
![]() | Käytä laitteella työskennellessäsi sopivia pään-, silmä- ja kuulosuojaimia. |
![]() | Käytä luistamattomia turvajalkineita, kun työskentelet laitteella. |
![]() | Käytä luistamattomia ja kestäviä käsineitä, kun työskentelet laitteella. |
![]() | Ketjusahan takapotkun aiheuttama hengenvaara. Älä koskaan kosketa sahattavia esineitä terälevyn kärjellä. |
![]() | Ketjusahan hallitsemattomien liikkeiden aiheuttama hengenvaara. Pidä ketjusahasta aina kaksin käsin kiinni. |
![]() | Ketjusahan hallitsemattomien liikkeiden aiheuttama hengenvaara. Älä koskaan pidä laitetta vain yhdellä kädellä. |
![]() | Älä altista laitetta sateelle tai kosteille olosuhteille. |
![]() | Merkinnässä ilmoitettu melutaso on 101 dB. |
![]() | Ketjujarru vapautuu. |
![]() | Ketjujarru kytkeytyy ja teräketju lukkiutuu. |
![]() | Käännä säätääksesi ketjun kireyttä: ![]() ![]() |
![]() | Ketjun kulkusuunta (merkintä on suojuksen alla) |
![]() | Ketjunkiristimen lukitseminen |
![]() | Ketjunkiristimen vapauttaminen |
Hengenvaara mahdollisten viiltohaavojen vuoksi. Käytä laitteella työskennellessäsi soveltuvia suojavaatteita. Noudata paikallisia onnettomuudentorjuntamääräyksiä.
Kun työskentelet laitteen parissa, käytä asianmukaista suojakypärää, joka on standardin EN 397 mukainen ja CE-merkitty.
Kun työskentelet laitteen parissa, käytä kuulosuojaimia, jotka ovat standardin EN 352-1 mukaiset ja CE-merkityt.
Käytä soveltuvia, standardin EN 166 mukaisia tai CE-merkittyjä suojalaseja suojaamaan sinkoilevilta lastuilta. Tai käytä standardin EN 1731 mukaista kypärävisiiriä, joka on CE-merkitty.
Ammattiliikkeissä on saatavilla suojakypäriä, joissa on sisäänrakennettu kuulosuojaus ja visiiri.
Kun työskentelet laitteen parissa, käytä standardin EN 381-11 mukaista ja CE-merkittyä viiltosuojatakkia suojaamaan yläkehoa.
Kun työskentelet laitteen parissa, käytä soveltuvia viiltosuojauksella varustettuja suojakäsineitä, jotka ovat standardin EN 381-7 mukaiset ja CE-merkityt.
Kun työskentelet laitteen parissa, käytä soveltuvia kauttaaltaan suojattuja turvalahkeita, jotka ovat standardin EN 381-5 mukaiset ja CE-merkityt.
Käytä laitteen kanssa työskennellessäsi liukumattomia turvajalkineita, jotka täyttävät standardin EN 20345 vaatimukset ja on merkitty ketjusahan kuvalla. Tämä takaa, että turvajalkineet ovat standardin EN 381-3 mukaiset.
Jos käytät ketjusahaa vain satunnaisesti, alusta on tasainen ja pensaisiin kompastumisen tai takertumisen vaara on pieni, voit käyttää standardin EN 381-9 mukaisia turvajalkineita, joissa on teräskärjet ja suojaavat säärystimet.
Tässä käyttöohjeessa kuvataan maksimaalinen varustus. Mallista riippuen toimituksen sisällössä on eroja (katso pakkaus).
* valinnainen
Laitetta voidaan käyttää 18 V Kärcher Battery Power -akkupaketti -akulla.
Terävä ketju
Viiltohaavat
Käytä aina suojakäsineitä, kun työskentelet ketjun parissa.
Löysää ketjunkiristysnuppia ja poista suojus.
Aseta ketju terälevyn päälle. Huomaa ketjun pyörimissuunta.
Aseta ketju ketjupyörän ympärille ja aseta terälevy.
Aseta suojus paikalleen ja kiristä ketjunkiristysnuppi.
Säädä ketjun kireys (katso luku Ketjun kireyden säätäminen).
Asenna ketjusuoja.
Puhdista tarvittaessa sahanpuru ja lika täyttöaukon ympärillä olevalta alueelta.
Poista ketjuöljysäiliön kansi.
Täytä ketjuöljyä hitaasti säiliöön.
Pyyhi vuotanut ketjuöljy tarvittaessa liinalla.
Sulje ketjuöljysäiliön kansi.
Terävä ketju
Viiltohaavat
Käytä aina suojakäsineitä, kun työskentelet ketjun parissa.
Poista ketjusuojus.
Vedä ketjua varovasti.
Terälevyn ja ketjun välisen etäisyyden on oltava 3-4 mm.
Säädä tarvittaessa ketjun kireys (katso luku Ketjun kireyden säätäminen).
Työnnä akkupaketti laitteen kiinnityskohtaan, kunnes se lukittuu kuuluvasti.
Tutki, onko puussa ja oksissa vaurioita, kuten lahoa.
Jos havaitset vaurioituneita tai mätiä oksia, kysy neuvoa ammattitaitoiselta arboristilta.
Poista ketjusuojus.
Pidä laitteesta kiinni molemmin käsin.
Vedä käsisuojusta / ketjujarrun vipua kahvan suuntaan.
Ketjujarru vapautuu.
Paina laitekytkimen vapautuspainiketta.
Paina laitekytkintä.
Laite käynnistyy.
Vapauta laitekytkin.
Laite pysähtyy.
Paina käsisuojusta / ketjujarrun vipua terälevyn suuntaan.
Ketjujarru kytkeytyy ja teräketju lukkiutuu.
Poista akku laitteesta (katso luku Akun poistaminen).
Ketjusahan hallitsemattomat liikkeet
Hengenvaara viiltohaavojen vuoksi
Suunnittele sahaus etukäteen ja tunnista vaarat.
Pidä ketjusahasta kiinni aina tiukasti molemmin käsin.
Älä vie ketjusahaa kehon akselilla.
Vie ketjusahaa vartalon sivulla niin, että mitkään ruumiinosat eivät ole ketjusahan liikealueella.
Pidä mahdollisimman suuri etäisyys sahauskohteeseen.
Älä koskaan työskentele tikkailla tai puussa seisten.
Älä koskaan työskentele epävakaissa paikoissa.
Ketjusahan hallitsemattomat liikkeet
Hengenvaara viiltohaavojen vuoksi
Suunnittele sahaus etukäteen ja tunnista vaarat.
Pidä ketjusahasta kiinni aina tiukasti molemmin käsin.
Sisäänveto/takaisku tarkoittaa vaikutusta, joka ilmenee yleensä vastakkaiseen suuntaan verrattuna ketjun kulkusuuntaan sahattavalla kohteella.
Jos teräketju juuttuu tai osuu puussa olevaan kiinteään esineeseen sahattaessa terälevyn alapuolella (etusahaus), ketjusaha voi mennä nykäysmäisesti sahauskohteen sisään.
Aseta kaarnatuki aina tukevasti sisäänvedon estämiseksi.
Jos teräketju juuttuu tai osuu puussa olevaan kiinteään esineeseen sahattaessa terälevyn yläpuolella (takasahaus), ketjusaha voi työntyä takaisin käyttäjän suuntaan.
Takaiskun välttämiseksi:
Älä päästä terälevyn yläsivua juuttumaan.
Älä väännä terälevyä sahauksessa.
Ketjusahan hallitsemattomat liikkeet
Hengenvaara viiltohaavojen vuoksi
Suunnittele sahaus etukäteen ja tunnista vaarat.
Pidä ketjusahasta kiinni aina tiukasti molemmin käsin.
Takapotkun yhteydessä ketjusaha kimpoaa äkillisesti ja hallitsemattomasti käyttäjän suuntaan.
Takapotku syntyy, kun esim. teräketju osuu terälevyn kärjen alueella yllättäen esteeseen tai tarttuu kiinni.
Pidä ketjusahasta aina kiinni niin, että takapotkuvoimat kestetään. Älä päästä ketjusahasta irti.
Kun sahaat, älä taivuta liian pitkälle eteenpäin.
Älä vie ketjusahaa olkapäiden yläpuolelle.
Odota aina, kunnes ketju on saavuttanut täyden nopeuden ja sahaa täydellä kaasulla.
Älä sahaa terälevyn kärjellä.
Vie terälevy aloitettuun leikkaukseen vain erittäin varovasti.
Huomioi rungon asento ja voimat, jotka voivat sulkea sahausraon ja saada teräketjun juuttumaan.
Karsittaessa älä sahaa kerralla useita oksia.
Työskentele vain terävällä ja oikein kiristetyllä ketjulla.
Käytä ketjua, jonka takapotkuvaara on alhainen, ja terälevyä, jolla on pieni pää.
Kaatuva puu
Hengenvaara
Vain koulutetut henkilöt saavat kaataa puita.
Kun suunnittelet kaatosuuntaa, huomioi seuraava:
Etäisyyden seuraavaan työskentelypisteeseen on oltava vähintään 2,5 puun pituutta.
Älä kaada puita voimakkaassa tuulessa.
Puu voi kaatua hallitsemattomasti.
Määritä kaatosuunta puun kasvun, maaston ominaisuuksien (kaltevuuden) ja sääolosuhteiden perusteella.
Kaada puu aina aukkoon, älä koskaan muiden puiden päälle.
Jokaiselle työntekijälle on suunniteltava perääntymisreitti. Tähän pätee seuraava:
Suunnittele perääntymisreitti noin 45° vinoon kaatosuuntaa vastaan.
Poista esteet perääntymisreitiltä.
Älä aseta perääntymisreitille mitään työkaluja ja varusteita.
Kun työskentelet jyrkillä rinteillä, suunnittele perääntymisreitti rinteen suuntaisesti.
Kun käytät perääntymisreittiä, varo putoavia oksia ja tarkasta latvatila.
Puhdista työskentelyalue häiritsevistä oksista, pensaista ja esteistä.
Varmista turvallinen seisomapaikka.
Puhdista puun tyvi perusteellisesti, esim. kirveellä.
Hiekka, kivet ja muut vieraat aineet tekevät ketjusta tylsän.
Poista suuret juuret.
Katkaise juuret pystysuoraan.
Katkaise juuret vaakasuoraan.
Poista irtonainen juurikappale työskentelyalueelta.
Kaatuva puu
Hengenvaara
Vain koulutetut henkilöt saavat kaataa puita.
Varmista, että kaatuva puu ei vaaranna ketään. Moottorin ääni voi estää huutojen kuulemisen.
Hakkuualueella saavat olla vain ne henkilöt, jotka osallistuvat puiden kaatamiseen.
Sijoita kaatolovi suoraan kulmaan kaatosuuntaan.
Sahaa vaakasuoraan mahdollisimman läheltä maata (alasahaus) noin 1/3 rungon halkaisijan yläpuolelta.
Sahaa vino sahaus (yläsahaus) noin 45–60°:n kulmaan.
Tee kaatosahaus.
Tee kaatosahaus alasahauksen suuntaisesti ja vähintään 50 mm sitä korkeammalle.
Sahaa kaatosahausta vain niin pitkälle, että jäljelle jää vähintään 50 mm leveä pitopuu.
Pitopuu estää puuta kääntymästä ja kaatumasta väärään suuntaan.
Kun kaatosahaus lähestyy pitopuuta, puun pitäisi alkaa kaatua.
Jos on vaara, että puu ei kaadu haluttuun suuntaan tai heilahtaa taaksepäin ja teräketju juuttuu, älä jatka kaatosahausta. Käytä kiilaa laajentaaksesi leikkausta ja puun kaatamiseksi haluttuun suuntaan.
Kun puu alkaa kaatua, vedä ketjusaha pois sahauksesta.
Kytke laite pois päältä.
Kytke ketjujarru.
Laske ketjusaha maahan.
Seuraa suunniteltua perääntymisreittiä.
Ketjusahan ja sahattavan materiaalin hallitsemattomat liikkeet
Sahatun materiaalin aiheuttamat hengenvaaralliset viiltohaavat, vammat
Suunnittele sahaus etukäteen ja tunnista vaarat.
Pidä ketjusahasta kiinni aina tiukasti molemmin käsin
Jännittynyt puu syntyy, kun toinen puu aiheuttaa jännityksen runkoon, oksaan, juuria sisältävään kantoon tai vesaan.
Varo jännittynyttä puuta, koska on vaara, että se kimpoaa takaisin alkuperäiseen asentoonsa.
Sahaa jännittynyt puu varovasti painepuolelta (katso myös luku Jännitteisen rungon katkaiseminen).
Takapotku
Hengenvaaralliset viiltohaavat
Kun karsit oksia varmista, että terälevy/ketju ei juutu kiinni.
Painon jakautumisen muuttuminen karsittaessa
Rungon hallitsemattomasta liikkeestä johtuva loukkaantumisvaara
Valitse työskentelyalue siten, että vaaraa ei aiheudu.
Karsi kasvusuuntaan.
Karsi ylhäältä alas.
Jätä alla olevat suuret oksat tuiksi, jotta puu pysyy maanpinnan yläpuolella.
Tue ketjusahaa, jos mahdollista.
Älä seiso karsiessasi puun päällä.
Älä sahaa terälevyn kärjellä.
Varo jännitteisiä oksia. Sahaa jännitteiset oksat alhaalta ylös päin.
Älä koskaan sahaa useita oksia kerralla.
Siivoa työskentelyalue säännöllisesti irrotetuista oksista.
Ketjusahan hallitsemattomat liikkeet
Hengenvaara viiltohaavojen vuoksi
Suunnittele sahaus etukäteen ja tunnista vaarat.
Pidä ketjusahasta kiinni aina tiukasti molemmin käsin.
Ketjun vaurioituminen sen koskettaessa maata
Varo, ettei ketju kosketa maata.
Aseta ketjusahan kaarnatuki rungolle.
Sahaa tasaisesti rungon halki.
Ketjusahan hallitsematon liike
Hengenvaaralliset viiltohaavat
Noudata jännitteisiä runkoja katkaistaessa ehdottomasti vapautussahauksen järjestystä painepuolella ja erotussahauksen järjestystä vetopuolella.
Runkoa tuetaan kahdelta puolelta:
Sahaa vapautussahausta varten painepuolelta runkoa n. 1/3 rungon halkaisijasta ylhäältä päin.
Tee erotussahaus vetopuolella alhaalta.
Runkoa tuetaan yhdeltä puolelta:
Sahaa vapautussahausta varten painepuolelta runkoa n. 1/3 rungon halkaisijasta alhaalta päin.
Tee erotussahaus vetopuolella ylhäältä.
Poista akku laitteesta, kun et tarvitse laitetta pidempään aikaan, ja varmista, ettei laitetta voida käyttää luvattomasti.
Vedä akun avauspainiketta akun suuntaan.
Paina akun avauspainiketta avataksesi akun lukituksen.
Ota akku laitteesta.
Poista akku laitteesta (katso luku Akun poistaminen).
Puhdista laite (katso luku Laitteen puhdistus).
Jos painoa ei oteta huomioon
Loukkaantumis- ja vaurioitumisvaara
Huomioi kuljetettaessa laitteen paino.
Tahaton käynnistyminen
Viiltohaavat
Ota akku pois laitteesta ennen kuljetusta.
Kuljeta laitetta vain, kun ketjusuoja on paikallaan.
Poista akku (katso luku Akun poistaminen).
Paina käsisuojusta / ketjujarrun vipua terälevyn suuntaan.
Ketjujarru on kytketty.
Asenna ketjusuoja.
Kanna laitetta vain kahvasta niin, että terälevy on taakse päin.
Tyhjennä ketjuöljysäiliö, jos kuljetusmatka on pitkä.
Poista ketjuöljysäiliön kansi.
Laita ketjun voiteluöljy asianmukaiseen astiaan.
Ruuvaa ketjuöljysäiliön kansi kiinni.
Kun kuljetat laitetta ajoneuvossa, varmista, ettei se pääse liukumaan tai kallistumaan.
Jos painoa ei oteta huomioon
Loukkaantumis- ja vaurioitumisvaara
Huomioi varastoitaessa laitteen paino.
Tahaton käynnistyminen
Viiltohaavat
Ota akku pois laitteesta ennen varastointia.
Pidä ketjusuoja paikallaan laitteen varastoinnin aikana.
Poista akku (katso luku Akun poistaminen).
Paina käsisuojusta / ketjujarrun vipua terälevyn suuntaan.
Ketjujarru on kytketty.
Asenna ketjusuoja.
Tyhjennä ketjuöljysäiliö.
Poista ketjuöljysäiliön kansi.
Laita ketjun voiteluöljy asianmukaiseen astiaan.
Ruuvaa ketjuöljysäiliön kansi kiinni.
Jos laite varastoidaan yli kuukauden ajaksi, öljyä ketju ruosteen välttämiseksi.
Säilytä laitetta kuivassa ja hyvin tuulettuvassa paikassa. Pidä kaukana syövyttävistä aineista kuten puutarhakemikaaleista ja jäätymisenestosuoloista. Säilytä laitetta vain sisätiloissa.
Tahaton käynnistyminen
Viiltohaavat
Irrota akku laitteesta aina ennen kuin teet laitteeseen huoltotoimenpiteitä.
Terävä ketju
Viiltohaavat
Käytä aina suojakäsineitä, kun työskentelet ketjun parissa.
Poista akkupaketti (katso luku Akun poistaminen).
Puhdista roskat ja lika ketjusta harjalla.
Puhdista kotelo ja kahvat pehmeällä, kuivalla liinalla.
Tarkista ketjujarrun toiminta aina puhdistuksen jälkeen (katso luku Ketjujarrun toiminnan tarkastaminen).
Aina ennen käyttöönottoa on suoritettava seuraavat toimet:
Tarkista ketjuöljyn määrä, lisää tarvittaessa ketjuöljyä (katso luku Ketjuöljysäiliön täyttäminen).
Tarkista ketjun kireys (katso luku Ketjun kireyden tarkistaminen).
Tarkista ketjun riittävä terävyys, vaihda ketju tarvittaessa (katso luku Ketjun ja terälevyn vaihtaminen).
Tarkasta laite, onko siinä vaurioita.
Tarkista kaikki pultit, mutterit ja ruuvit.
Tarkasta ketjujarrun toiminta (katso luku Ketjujarrun toiminnan tarkastaminen).
Tarkista ketjujarrun toiminta viiden käyttötunnin välein (katso luku Ketjujarrun toiminnan tarkastaminen).
Kytke laite päälle.
Kun laite on käynnissä, käännä kättä etukahvalla niin, että painat kämmenselällä käsisuojaa / ketjujarrun vipua terälevyn suuntaan.
Ketjujarru kytkeytyy.
Ketjun on pysähdyttävä.
Vedä käsisuojusta / ketjujarrun vipua kahvan suuntaan.
Ketjun on vapauduttava.
Poista akku (katso luku Akun poistaminen).
Löysää ketjunkiristysnuppia.
Säädä ketjun kireys renkaalla.
Tarkista ketjun kireys.
Terälevyn ja ketjun välisen etäisyyden on oltava 3-4 mm.
Kiristä ketjunkiristysnuppi.
Terävä ketju
Viiltohaavat
Käytä aina suojakäsineitä, kun työskentelet ketjun parissa.
Poista akku (katso luku Akun poistaminen).
Löysää ketjunkiristysnuppia ja poista suojus.
Poista terälevy ketjunkiristyslaitteen kanssa.
Jos terälevy on vaihdettava, irrota ketjunkiristyslaite.
Hävitä vanha ketju ja tarvittaessa terälevy asianmukaisesti.
Tarvittaessa asenna ketjunkiristyslaite uuteen terälevyyn.
Aseta uusi ketju terälevyn päälle. Huomaa ketjun pyörimissuunta.
Aseta ketju ketjupyörän ympärille ja aseta terälevy.
Aseta suojus paikalleen ja kiristä ketjunkiristysnuppi.
Säädä ketjun kireys (katso luku Ketjun kireyden säätäminen).
Häiriöillä on usein yksinkertaisia syitä, jotka voit itse poistaa seuraavan yleiskatsauksen avulla. Ota yhteys valtuutettuun asiakaspalveluun epäselvissä tapauksissa tai jos häiriöitä ei ole tässä mainittu.
Akun vanhetessa sen varauskyky heikkenee, vaikka sitä hoidettaisiin hyvin. Näin ollen täyttä käyntiaikaa ei enää saavuteta edes täyteen ladattuna. Tämä ei ole osoitus viasta.
Laite ei käynnisty
Syy:
Akku on tyhjä.
Élimination:
Lataa akku.
Laite ei käynnisty
Syy:
Akku on viallinen.
Élimination:
Vaihda akku.
Laite ei käynnisty
Syy:
Akkua ei ole asetettu oikein.
Élimination:
Työnnä akku kiinnityskohtaan, kunnes se lukittuu.
Laite pysähtyy käytön aikana
Syy:
Akku on ylikuumentunut
Élimination:
Keskeytä työskentely ja odota, kunnes akun lämpötila on normaalialueella.
Laite pysähtyy käytön aikana
Syy:
Moottori on ylikuumentunut
Élimination:
Keskeytä työskentely ja anna moottorin jäähtyä.
Jokaisessa maassa ovat voimassa vastaavan myyntiyhtiön julkaisemat takuuehdot. Korjaamme laitteessa mahdollisesti ilmenevät häiriöt takuuajan kuluessa maksutta, jos häiriöiden syynä ovat olleet materiaali- tai valmistusvirheet. Takuutapauksessa pyydämme ottamaan yhteyttä ostotositteen kanssa jälleenmyyjään tai lähimpään valtuutettuun asiakaspalveluun.
(Osoite, katso takasivu)
Laitteen tehotiedot | |
Käyttöjännite | 18 V |
Ketjun joutokäyntinopeus | 10 m/s |
Ketjuöljysäiliön tilavuus | 200 ml |
Leikattavan materiaalin enimmäishalkaisija | mm |
Määritetyt arvot standardien EN 60745-1 ja EN 60745-2-13 mukaan | |
Äänenpainetaso LpA | 87,9 dB(A) |
Epävarmuus KpA | 3,0 dB(A) |
Äänen tehotaso LWA | 98,9 dB(A) |
Epävarmuus KWA | 1,4 dB(A) |
Käsi-käsivarsi-tärinäarvo, etukahva | 3,5 m/s2 |
Käsi-käsivarsi-tärinäarvo, takakahva | 5,2 m/s2 |
Epävarmuus K | 1,5 m/s2 |
Mitat ja painot | |
Pituus x leveys x korkeus | 735 x 230 x 247 mm |
Terälevyn pituus | 300 mm |
Leikkuupituus | 250 mm |
Ketjujako | 0,375 (9,525) in (mm) |
Paino (ilman akkupakettia) | 3,2 kg |
Ilmoitettu tärinäarvo on mitattu vakiotestillä, ja sitä voidaan käyttää laitteiden vertailemiseen.
Ilmoitettua tärinäarvoa voidaan käyttää kuormituksen alustavassa arvioinnissa.
Laitteen käsittelytavasta riippuen koneen käytöstä aiheutuvat tärinäpäästöt voivat hetkellisesti poiketa ilmoitetusta kokonaisarvosta.
Useiden tuntien ajan jatkunut keskeytyksetön käyttö voi johtaa puutumisoireisiin.
Käytä käsiesi suojana lämpimiä käsineitä.
Pidä säännöllisiä työtaukoja.
Täten vakuutamme, että jäljempänä kuvattu kone vastaa suunnittelultaan ja rakenteeltaan sekä meidän markkinoille tuomanamme mallina EU-direktiivien olennaisia turvallisuus- ja terveysvaatimuksia. Jos konetta muutetaan ilman meidän hyväksyntäämme, tämän vakuutuksen voimassaolo raukeaa.
Tuote: Akkukäyttöinen ketjusaha
Tyyppi: 1.444-00x.x
Sovellettavat EU-direktiivit2014/30/EU
2006/42/EY (+2009/127/EY)
2011/65/EU
2000/14/EY (+2005/88/EY)
Sovelletut yhdenmukaistetut standarditEN 50581: 2012
EN 55014-1: 2017
EN 55014-2: 2015
EN 60745-1:2009+A11:2010
EN 60745-2-13:2009+A1:2010
Sovellettu vaatimustenmukaisuuden arviointimenettely2000/14/EY ja muutettu: 2005/88/EY: liite V
Äänen tehotaso dB(A)Mitattu:98,9
Taattu:101
Valtuutettu laitos, 0197 TÜV Rheinland LGA Products GmbH; Tillystarße 2 D – 90431 Nürnberg, Germany on suorittanut EY-tyyppitarkastuksen, todistuksen numero: BM 50452503 0001
Allekirjoittaneet toimivat yrityksen johdon puolesta ja valtuuttamina.
Dokumentointivastaava:
S. Reiser
Alfred Kärcher SE & Co. KG
Alfred-Kärcher-Str. 28 - 40
71364 Winnenden (Germany)
Puh.: +49 7195 14-0
Faksi: +49 7195 14-2212
Winnenden, 1.9.2018