KIRA B 50

59800570 (06/23)
59800570 (06/23)
Înainte de prima utilizare a aparatului, citiți aceste instrucțiuni originale şi acționați în consecință.
Păstrați manualul de utilizare pentru consultare ulterioară sau pentru viitorul posesor.
Înainte de prima utilizare a aparatului citiți și întregul manual de utilizare, care poate fi accesat prin ecranul aparatului sau poate fi descărcat pe un smartphone.
Acest aparat poate dispune de componente licențiate cu licență gratuită și/sau dezvoltate de părți terțe. Folosiți ecranul tactil al aparatului pentru vizualizarea listei componentelor software cu licență gratuită (inclusiv deținătorii drepturilor de autor și condițiile de licență). Pentru vizualizare accesați meniul principal, apoi accesați meniul Setări și vizualizați opțiunea Informații sistem.
Acest manual de utilizare este destinat grupurilor de utilizatori Operator și Supraveghetor.
Folosiți ecranul tactil al aparatului pentru definirea drepturilor utilizatorilor cu privire la utilizarea diferitelor funcții ale aparatului.
Toate descrierile din acest manual se referă la setările de bază sugerate în cazul aparatului, pentru grupul de utilizatori în cauză.
Acest aparat este destinat utilizării în scopuri comerciale și industriale, de ex. în hoteluri, scoli, spitale, fabrici, magazine, birouri şi în spații închiriate în scopuri economice. Utilizați aparatul doar conform indicațiilor din acest manual de utilizare.
Aparatul poate fi utilizat doar pentru curăţarea podelelor rezistente la umiditate şi la şlefuire.
Folosiți acest aparat pentru curățarea spațiilor interne.
Folosiți acest aparat exclusiv în zone uscate.
Intervalul de temperatură de operare este cuprins între +5°C și +40°C.
Folosirea aparatului pentru curățarea suprafețelor înghețate (de ex. în hale frigorifice) este interzisă.
Aparatul este potrivit pentru o cotă de apă cu înălțime maximă de 1 cm. Deplasarea în zonele cu risc de nivel de apă maxim depășit este interzisă.
În cazul utilizării încărcătoarelor sau a acumulatorilor pot fi folosite doar componentele aprobate în manualul de utilizare. O combinație diferită trebuie confirmată de furnizorul încărcătorului şi/sau al acumulatorului, care își asumă responsabilitatea pentru aceasta.
Aparatul nu este destinat curățării căilor de circulație publică.
Folosire aparatului pe suprafețe sensibile la presiune este interzisă. Acordați atenție sarcinii de suprafață admisă a podelei. În cazul aparatului sarcina de suprafață este menționată în datele tehnice.
Utilizarea aparatului în spatii cu pericol de explozie este interzisă.
Aparatul poate fi utilizat pe suprafețe cu creștere maximă (vezi capitolul „Date tehnice”).
Înainte de prima utilizare a aparatului citiți și implementați instrucțiunile menționate în acest manual de utilizare și în manualul de utilizare complet (consultați afișajul aparatului) și acționați în consecință.
Înainte de utilizarea aparatului asigurați-vă de faptul că toate capotele și toate capacele sunt închise.
În cazul survenirii unei urgențe apăsați butonul de oprire de urgență pentru scoaterea imediată din funcțiune.
Utilizați aparatul numai pe suprafețe care nu depășesc gradul de înclinare maxim admis (consultați secțiunea „Date tehnice”).
Pe durata andocării evitați poziționarea oricărei părți a corpului între stația de andocare și aparat.
Indicaţie referitoare la un pericol iminent, care duce la vătămări corporale grave sau moarte.
Indicaţie referitoare la o posibilă situaţie periculoasă, care ar putea duce la vătămări corporale grave sau moarte.
Indică o posibilă situaţie periculoasă, care ar putea duce la vătămări corporale uşoare.
Indicaţie referitoare la o posibilă situaţie periculoasă, care ar putea duce la pagube materiale.
Purtaţi mănuşi adecvate când lucraţi la aparat.
Pericol de asfixiere. Nu ţineţi foliile de ambalaj la îndemâna copiilor.
Folosiţi aparatul doar conform destinaţiei. Luaţi în considerare condiţiile locale şi aveţi grijă în timpul lucrului cu aparatul la terţe persoane, în special la copii.
Acest aparat nu trebuie utilizat de persoane cu abilităţi fizice, senzoriale ori mentale reduse sau fără experienţă şi/sau cunoştinţe.
Pot utiliza aparatul numai persoanele care au primit instrucţiuni în ceea ce priveşte manipularea aparatului sau şi-au demonstrat capacitatea de a opera şi au fost însărcinate în mod expres.
Este interzisă utilizarea aparatului de către copii.
Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi, pentru a vă asigura că nu se joacă cu aparatul.
Preveniți apropierea copiilor și a persoanelor neautorizate de aparat.
Dispozitivele de siguranţă au drept scop protecţia dvs. Nu modificaţi şi nu ignoraţi niciodată dispozitivele de siguranţă.
Pericol de rănire din cauza capacului rezervorului!
Pericol de strivire a membrelor din cauza închiderii neașteptate a capacului rezervorului.
Deschideți capacul rezervorului până la opritor, pentru a evita închiderea accidentală.
Închideți capacul rezervorului de combustibil doar când nu există membre între rezervor și capacul rezervorului.
Tensiunea indicată pe plăcuţa cu caracteristici trebuie să coincidă cu tensiunea sursei de curent.
Nu apucaţi niciodată fişa de reţea şi priza cu mâinile ude.
Conectaţi aparatele din clasa I de protecţie doar la surse de curent cu împământare regulamentară.
Conectaţi aparatul doar la un racord electric realizat în conformitate cu IEC 60364‑1 de un electrician autorizat.
Dacă apar scurgeri, imediat opriţi dispozitivul.
În cazul formării de spumă sau scurgerii de lichide opriți imediat aparatul şi scoateți ștecherul de rețea al stației de andocare sau al încărcătorului.
Înainte de fiecare utilizare a aparatului, asiguraţi-vă că nu este deteriorat cablul de alimentare cu ştecherul de reţea. În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, trebuie înlocuit imediat de către producător, serviciul de asistenţă clienţi autorizat sau un electrician autorizat, pentru a se evita orice pericol.
Nu stricaţi şi nu deterioraţi cablul de alimentare şi cablul prelungitor prin trecere peste acestea, strivire, tragere sau altele asemenea. Protejaţi cablul de alimentare împotriva căldurii, uleiului şi muchiilor ascuţite.
Utilizaţi doar cablul de conectare la reţea specificat de producător, acest lucru fiind valabil şi în cazul înlocuirii cablului. Nr. de comandă şi tip vezi Instrucţiunile de funcţionare..
Înlocuiţi mufele de la cablul de racord la reţea sau de la cablul prelungitor doar cu mufe care dispun de aceeaşi protecţie împotriva jetului şi rezistenţă mecanică.
Înainte de punerea în funcțiune verificați aparatul conform instrucțiunilor menționate în capitolul „Verificarea aparatului”.
Acționați conform indicațiilor privind funcționarea în regim autonom, menționate în capitolul „Regulile privind funcționarea în regim autonom”.
La utilizarea aparatului în zone periculoase (de ex. benzinării), respectaţi prevederile de siguranţă corespunzătoare.
Se interzice funcţionarea în zone cu pericol de explozie.
Nu pulverizați și nu aspirați niciodată lichide explozive, gaze inflamabile, prafuri explozive sau acizi și dizolvanți nediluați. Printre acestea se numără benzina, diluantul de vopsea sau combustibilul lichid de încălzire, care pot forma vapori sau amestecuri explozive prin turbulențele cu aerul aspirat, precum și acetona, acizii și dizolvanții nediluați, deoarece atacă materialele folosite la aparat.
Nu aspiraţi obiecte inflamabile sau incandescente.
Nu aspiraţi oamenii sau animalele cu aparatul.
Așezarea aparatului pe podele alunecoase este interzisă.
Pe suprafețe înclinate nu depășiți valoarea pentru unghiul de înclinare spre lateral și în direcția de deplasare specificată în instrucțiunile de exploatare.
Purtați haine mulate pentru a evita prinderea de piesele rotative (fără cravate, fără fuste lungi și largi etc.).
Verificaţi aparatul şi accesoriile, cum ar fi cablul de racordare la reţea şi cablul prelungitor, în ceea ce priveşte starea corectă şi siguranţa funcţionării. În caz de deteriorare, scoateţi fişa de reţea şi nu folosiţi aparatul.
Folosirea aparatului pentru transportarea de pasageri este interzisă.
Nu deschideţi capota cât timp motorul este în funcţiune.
Dispozitivul nu este adecvat pentru aspirarea prafurilor dăunătoare sănătăţii.
Nu utilizaţi aparatul la temperaturi sub 0° C.
Dispozitivul nu este un aspirator. Nu aspirați mai mult lichid decât cantitatea pulverizată. Nu utilizaţi dispozitivul pentru aspirarea murdăriei uscate.
Dispozitivul este potrivit doar pentru depunerile specificate în instrucțiunile de exploatare.
Dispozitivul este adecvat pentru solul umed până la solul ud, cu o înălțime a apei de maximum 1 cm. Nu vă deplasați în zone în care nivelul apei depășește 1 cm.
La eliminarea apei reziduale și a leșiei respectați reglementările legale.
Utilizarea aparatului în spații deschise este interzisă.
Nu lăsaţi soluţiile de curăţat la îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi soluţiile de curăţat recomandate nediluate. Produsele prezintă siguranţă în exploatare, deoarece nu conţin acizi, alcalii sau poluanţi. În cazul de contact a soluţiilor de curăţat cu ochii, clătiţi imediat cu apă şi consultaţi medicul, la fel ca şi în cazul înghiţirii soluţiilor de curăţat.
Folosiți numai agenți de curățare recomandați de producător și respectați instrucțiunile legate de folosire și de eliminare, cât și avertizările din partea producătorilor de agenți de curățare.
Acumulatorii Li-Ion sunt încorporate în aparat. Acestea fac obiectul unor criterii speciale. Demontarea şi instalarea, precum şi verificarea acumulatorilor defecți pot fi efectuate numai de către serviciul de relații cu clienții Kärcher sau de către un specialist.
Pentru instrucţiuni de depozitare şi transport, vă rugăm să contactaţi serviciul de relaţii cu clienţii Kärcher.
Nu sunt permise modificări şi transformări la aparat.
Nu este permisă deschiderea acumulatorului, deoarece există pericol de scurtcircuit. De asemenea, pot exista scăpări de vapori iritanți sau lichide caustice.
Nu expuneţi acumulatorul la o radiaţie solară puternică, căldură sau foc. Există pericol de explozie.
Nu utilizaţi încărcătorul în spaţii cu pericol de explozie.
Nu utilizaţi încărcătorul în stare udă sau murdară.
Asiguraţi o aerisire suficientă în timpul procesului de încărcare.
Pericol de explozie. În apropierea bateriilor sau în spaţiul de încărcare a bateriilor nu lucrați cu flăcări deschise, nu faceți scântei și nu fumați.
Pericol de explozie. Nu aşezaţi unelte sau altele obiecte similare pe baterie, adică pe polii de capăt şi pe bornele de celule.
Înainte de fiecare utilizare, verificaţi dacă aparatul şi cablul de alimentare nu sunt deteriorate. Nu mai folosiţi aparatele deteriorate şi trimiteţi piesele deteriorate la reparat numai de către personal calificat.
Nu lăsaţi bateriile şi încărcătorul la îndemâna copiilor.
Nu încărcaţi bateriile deteriorate. Solicitaţi înlocuirea bateriilor deteriorate de către serviciul de asistenţă pentru clienţi Kärcher.
Nu aruncaţi bateriile defecte în gunoiul menajer. Informaţi serviciul de relaţii cu clienţii Kärcher.
Evitaţi contactul cu lichidul scurs din acumulatoarele defecte. În caz de contact accidental, îndepărtaţi lichidul cu apă. În caz de contact cu ochii, consultaţi şi un medic.
Asiguraţi-vă că respectaţi aceste instrucţiuni de funcţionare. Respectaţi recomandările legislaţiei cu privire la tratarea bateriilor.
Tensiunea de reţea trebuie să corespundă cu tensiunea indicată pe plăcuţa de tip a aparatului.
Folosiţi acumulatorul numai cu acest aparat. Este interzisă şi periculoasă utilizarea acestuia în alte scopuri.
Periile necorespunzătoare vă pun în pericol siguranţa. Utilizaţi doar periile furnizate cu aparatul sau periile recomandate în instrucţiunile de funcţionare.
Înainte de curăţare, întreţinere, schimbare a pieselor şi comutare pe o altă funcţie, opriţi dispozitivul şi scoateți cheia de contact. La dispozitivele acționate cu curent electric scoateți fișa de rețea. La dispozitivele acționate cu baterie scoateți ștecherul bateriei sau deconectați bateria.
Dispuneţi realizarea lucrărilor de reparaţii, montarea pieselor de schimb şi realizarea lucrărilor la componentele electrice doar de către personalul autorizat de service.
Reparaţiile trebuie efectuate doar de către unităţi de service autorizate sau de personal calificat în acest domeniu, care sunt familiarizaţi cu toate reglementările relevante referitoare la siguranţă.
Curăţaţi regulator limitatorul de apă, verificând semnele de deteriorare.
Respectaţi verificarea de siguranţă pentru aparatele comerciale utilizate la nivel local, în conformitate cu reglementările locale
Scurtcircuite sau alte deteriorări. Nu curăţaţi aparatul cu jet de apă prin furtun sau jet de apă de înaltă presiune.
Folosiţi doar accesorii şi piese de schimb sunt recomandate de producător. Accesoriile originale şi piesele de schimb originale asigură funcţionarea în siguranţă şi fără avarii a aparatului.
Înainte de transport, opriţi motorul şi aduceţi-l în stare de repaus. Fixaţi aparatul ţinând cont de greutate, vezi capitolul Date tehnice din Manualul de utilizare.
Dispozitive de siguranţă care lipsesc sau care au fost modificate
Dispozitivele de siguranţă au drept scop protecţia dvs.
Nu modificaţi şi nu ignoraţi niciodată dispozitivele de siguranţă.
Funcțiile de siguranță ale aparatului nu sunt afectate de absența unei conexiuni la rețea.
Apăsarea butonului de oprire de urgență va cauza oprirea imediată a tuturor funcțiilor de curățare și de deplasare.
Eliberarea comutatoarelor de siguranță pe durata funcționării aparatului în regimul Manual va cauza oprirea aparatului.
În cazul funcționării aparatului în regimul Autonom acționarea unui comutator de siguranță va cauza o pauză de funcționare de 10 secunde.
Senzorii de distanță detectează obstacolele și inițializează ocolirea acestora. Senzorii de distanță corespund clasei de protecție laser 1 conform IEC 60825-1:2014.
Senzorii optici detectează obstacolele și inițializează ocolirea acestora. Senzorii optici corespund clasei de protecție laser 1 conform IEC 60825-1:2014.
Stația de andocare este destinată utilizării în scopuri comerciale și industriale, de ex. în hoteluri, scoli, spitale, fabrici, magazine, birouri şi în spații închiriate în scopuri economice.
Asigurați-vă de faptul că personalul de deservire a stației de andocare a beneficiat de instruire corespunzătoare.
Utilizați stația de andocare exclusiv în zone uscate.
Înainte de efectuarea lucrărilor de întreținere decuplați ștecherul de rețea al stației de andocare din priză.
Preveniți contactul dintre cablul de rețea al stației de andocare și periile rotative ale aparatului de curățat podeaua.
Utilizați stația de andocare exclusiv în spații închise
Depozitați stația de andocare exclusiv în spații închise.
Pe durata manipulării acumulatorului acordați atenție următoarelor avertismente:
![]() | Respectați indicațiile din manualul de utilizare al acumulatorului şi de pe acumulator, precum şi din acest manual de utilizare. |
![]() | Purtaţi ochelari de protecţie. |
![]() | Țineți copiii departe de acid şi de acumulator. |
![]() | Pericol de explozie |
![]() | Sunt interzise focul, scânteile, lumina neprotejată şi fumatul. |
![]() | Pericol de arsuri acide |
![]() | Primul ajutor. |
![]() | Indicaţie de avertizare |
![]() | Eliminarea ca deşeu |
![]() | Nu aruncați acumulatorul în pubelă. |
Materialele de ambalare sunt reciclabile. Asigurați-vă de eliminarea ecologică a ambalajului.
Aparatele electrice şi electronice conțin materiale reciclabile prețioase şi, uneori, componente precum baterii, acumulatoare sau uleiuri, care, în cazul utilizării incorecte sau a eliminării necorespunzătoare, pot periclita sănătatea şi mediul înconjurător. Pentru funcţionarea corectă a aparatului, aceste componente sunt necesare. Este interzisă eliminarea cu deșeurile menajere a aparatelor marcate cu acest simbol.
Informații actuale referitoare la materialele conținute sunt disponibile la adresa: www.kaercher.de/REACH
Utilizaţi numai accesorii originale şi piese de schimb originale; ele asigură funcţionarea în siguranţă şi fără avarii a aparatului.
Informaţii despre accesorii şi piesele de schimb se găsesc la adresa www.kaercher.com.
La despachetare, verificaţi dacă conţinutul pachetului este complet. Informaţi imediat distribuitorul dacă lipsesc părţi componente sau dacă intervin defecţiuni la transport.
În fiecare ţară sunt valabile condiţiile de garanţie publicate de distribuitorul nostru din ţara respectivă. Eventuale defecţiuni ale acestui aparat, care survin în perioada de garanţie şi care sunt rezultatul unor defecte de fabricaţie sau de material, vor fi remediate gratuit. Pentru a putea beneficia de garanţie, prezentaţi-vă cu chitanţa de cumpărare la magazin sau la cea mai apropiată unitate de service autorizată.
(Pentru adresă, consultați pagina din spate)
Codurile de poziție sunt necesare pentru curățarea în regimul Autonom. Pentru inițializarea unui traseu de curățare poziționați aparatul în fața unui cod de poziție. Prin urmare, codurile de poziție trebuie amplasate în puncte strategice din clădire. Codurile de poziție sunt compuse dintr-un cod care poate fi citit de către aparat și un cod de identificare a poziției care poate fi citit de către oameni.
Așezați codul de poziție la o înălțime de 66 cm.
Folosiți un singur cod de poziție cu ID/aparat.
În fiecare cod de poziție pot fi stocate mai multe rute.
Pentru inițializarea unei rute poziționați aparatul în fața codului de poziție corespunzător.
Laminarea codului de poziție este interzisă. Laminarea poate obstrucționa recunoașterea codului de poziție de către aparat.
Rutele pot fi finalizate și fără un cod de poziție.
Divizarea practică presupune împărțirea mediului în zone cu aceeași structură permanentă și în zone al căror mediu se schimbă frecvent (de ex. din cauza ofertelor sezoniere).
Funcția de interconectare explicată ulterior oferă un grad ridicat de flexibilitate pentru zonele de curățare definite separat. În cazul acestei secțiuni ca durată corespunzătoare au fost identificate aproximativ 30-60 de minute, inclusiv în ceea ce privește utilizarea și disponibilitatea resurselor.
De asemenea, zonele individuale frecventate pot fi curățate mai des sau, în cazul unor schimbări majore în mediul înconjurător trebuie redefinită doar ruta afectată.
În mod ideal, poziționați codul de poziție în apropierea suprafeței de curățat, pentru a evita distanțele mari de transportare. În cadrul unui mediu locațiile strategice pot fi prevăzute cu mai multe coduri de poziție.
Înainte de definire stabiliți ruta și împărțiți-o în zonele de curățat cu secțiuni sensibile.
Îndepărtați murdăria (de ex. banda adezivă, așchiile de la paleți și folia transparentă) care nu poate fi preluată de aparat; în caz contrar apare riscul deteriorării aparatului.
Asigurați-vă de faptul pe rută nu sunt instalatori sezonieri sau alte obstacole temporare.
Definiți rutele noi doar când volumul de muncă este cel mai mic în zona de curățat. În mod ideal, în afara orelor de lucru și de activitate obișnuite.
Vă rugăm rețineți că, în afara orelor de program, este posibil ca sistemele de securitate din clădire să fie active și să fie declanșate de către aparat.
Evitați deplasările între zonele cu schimbări bruște de temperatură și de umiditate, deoarece în caz contrar apare riscul acumulării de umezeală în partea exterioară și pe componentele electronice și/sau pe senzori, ceea ce poate afecta funcționarea aparatului.
De asemenea, apare posibilitatea depunerii de praf pe senzori, ceea ce poate afecta funcționarea sigură și eficientă a aparatului în regimul de funcționare Automat. Curățați senzorii în mod regulat.
Folosiți funcția Teach-In (Definire) pentru curățarea suprafețelor la fel ca în cazul aparatelor obișnuite operate manual. Între timp, aparatul înregistrează ruta și informațiile suplimentare furnizate de senzori. Pe durata procesului de definire utilizatorul poate seta diverși parametri. Rutele salvate sunt apoi disponibile pentru rularea în regimul de funcționare Autonom.
Poziționarea aparatului
Pentru inițializarea definirii poziționați aparatul în fața unui cod de poziție. În cazul în care codul de poziție este recunoscut de aparat, acesta este afișat pe ecranul aparatului. Apoi este inițializată definirea.
Înregistrarea în timpul definirii
Pe durata definiri sunt înregistrate următoarele:
Ruta definită de utilizator.
Punctele în care au fost pornite sau oprite modulele de curățare.
Setările parametrilor pentru aplicarea apei, doza de agent de curățare, puterea de aspirare și turația periei.
Claxonarea (de ex. la o intersecție)
Pe durata definiri nu sunt înregistrate următoarele
Dacă utilizatorul face o scurtă pauză, oprirea nu este înregistrată (maxim 5 minute).
Aparatul nu salvează viteza la care a fost definită ruta.
Funcțiile afișate pe ecran pe durata definirii
Pe durata definirii utilizatorul poate porni și opri unitățile de curățare, poate regla parametrii de curățare individuali și poate activa funcția Smart Fill (Umplere Smart).
Pentru înregistrarea unei rute noi accesați meniul Autonom și faceți clic pe „Rută nouă”. După scanarea de către aparat a codul de poziție, pe ecran este afișat meniul de definire.
Distanța optimă între perete și partea dreaptă a aparatului | 10 cm |
Lățimea minimă a culoarului pentru funcționarea într-un singur sens | 1,05 m |
Lățimea minimă a culoarului pentru întoarcerile în U | 1,7 m |
Distanța minimă până la marginea de cădere (mișcare paralelă) | 1,5 m |
Aparatul nu detectează obstacolele care se află deasupra podelei sub 15 cm (socluri, covoare, furci, cabluri, prize, paleți). Eliminați obstacolele de acest fel din zona de curățare.
Pentru ca aparatul să parcurgă în modul Autonom rutele definite asigurați implementarea valorilor-limită specificate. Extrageți inserția de mătură laterală pentru a asigura respectarea distanței de la margini.
Pe durata definirii acordați atenție următoarelor:
Definirea suprafeței de curățat
Curățați suprafața la fel ca în cazul unui aparat obișnuit cu acționare manuală. Folosiți Harta Live de pe ecran pentru a plasa benzile aproape una de cealaltă sau pentru a le suprapune ușor. Zonele deja curățate sunt afișate în albastru pentru evitarea curățarea repetată a zonelor deja curățate ale suprafeței în cauză.
Pentru ca mătura laterală de la margine să ajungă la marginea suprafeței de curățat, aceasta trebuie mișcată în sensul invers acelor de ceas.
Pornirea unităților de curățare
Asigurați-vă de faptul că unitățile de curățare sunt pornite întotdeauna în următoarea ordine:
Aspirație
Cap de perie
Mătură laterală
Oprirea unităților de curățare
Asigurați-vă de faptul că în cazul rutelor de tranzit sau înainte de finalizarea unei rute unitățile de curățare sunt oprite în următoarea ordine:
Mătură laterală
Cap de perie
Aspirație
Parcurgeți câțiva metri cu aparatul și cu aspiratorul pornit pentru a aspira apa reziduală de la suprafață.
Pentru evitarea apei reziduale este recomandată oprirea curățării înainte de finalizarea rutei.
Folosiți funcția Smart Fill pe suprafețe mari și independente. Această funcție poate fi activată în timpul definirii obișnuite.
Butonul Smart Fill este afișat pe ecranul tactil, doar dacă sunt activate una sau mai multe funcții de curățare.
Asigurați-vă de faptul că zona de curățat este parcursă doar o singură dată. Apoi aparatul comută în regimul Autonom și curăță zona parcursă. Conform setărilor standard ruta de parcurs prezintă formă spiralată.
Asigurați-vă de faptul că punctele de început și de sfârșit sunt identice în cazul funcției Smart Fill. Folosiți ecranul pentru realizarea acestei operațiuni. În acest caz punctul de pornire al unei rute este marcat cu un cerc.
Împărțiți zonele în suprafețe fără obstacole. În caz contrar, apare posibilitatea ca suprafața în cauză să nu fie curățată.
În cadrul unei rute sunt permise mai multe utilizări Smart Fill.
Evitați covoarele.
Definirea rutelor de curățare în medii complexe cu folosirea Smart Fill
Funcția Smart Fill poate fi utilizată și în mediile cu suprafețe complexe. În acest scop, pe durata definirii funcția Smart Fill poate fi utilizată de mai multe ori în cadrul unei rute și pe diferite suprafețe libere. Între zonele Smart Fill poate fi definită o secțiune de tranzit (unități de curățare dezactivate) sau o secțiune de curățare (unități de curățare activate).
Pentru andocarea aparatului după finalizarea unei rute asigurați-vă de faptul că punctul de capăt al rutei în cauză se află înainte de stația de andocare. Pentru realizarea definirii menționate apăsați butonul „Finalizare rută cu andocare”.
Înainte de redarea rutei în regimul Autonom acordați atenție următoarelor:
Este volumul de muncă suficient de redus pentru efectuarea curățeniei sau curățarea trebuie efectuată în afara programului de lucru obișnuit?
Rezervorul de apă proaspătă este plin?
Rezervorul de apă uzată este gol?
Acumulatorul aparatului este încărcat?
A fost îndepărtată murdăria grosieră de pe suprafața de curățat?
Este mediul în stare corespunzătoare?
Este suprafața liberă de obstacole noi și mari?
Aparatul este poziționat în fața codului de poziție corespunzător?
Rutele înregistrate sunt disponibile și pot fi selectate în meniul „Trasee existente”.
După activarea butonului corespunzător aparatul aranjează rutele existente în funcție de codul de poziție corespunzător. Pentru setarea de filtre suplimentare folosiți câmpul de introducere a datelor din opțiunea de căutare rapidă pe bază de text.
Când meniul principal este deschis aparatul poate fi poziționat și în fața unui cod de poziție. După detectarea unui cod de poziție pe ecran apare mesajul „Rute către codul de poziție disponibile". Pentru vizualizarea rutelor aferente faceți clic pe mesajul afișat.
Sistemul permite îmbinarea cu stația de andocare a diferitelor rute și a punctelor de începere și de finalizare.
Exemplu:
Un utilizator dispune de o suprafață de depozitare mare. Utilizatorul în cauză a montat aici stație de andocare a aparatului. După divizarea logică a depozitului utilizatorul poate defini mai multe rute pentru diferitele zone de curățare. Aceste rute încep și se termină la stația de andocare din depozit. Aparatul permite îmbinarea rutelor, în scopul facilitării curățării autonome a întregului depozit sau a mai multor zone. Ulterior acestea sunt parcurse succesiv, cu andocare după finalizarea fiecărei rute. Dacă este cazul, schimbați resursele aparatului.
Lucrările de întreținere zilnică includ:
Curățarea senzorilor.
Inspectarea vizuală a aparatului.
Verificarea funcționării aparatului în regimul Autonom, după pornire.
Asigurați-vă de faptul că pe durata funcționării aparatului operatorul acestuia se află la fața locului. Verificați în mod regulat evoluția lucrărilor de curățare, în special în cazul curățeniei foarte lungi.
Păstrați distanță generoasă față de următoarele zone de pericol:
Muchia de cădere
Balustrada din sticlă
Scările rulante
Rezervoarele de apă/ fântânile adânci din sol
Covoarele
Pragurile > 5 mm
Cablurile și conductele
Ascensoarele
Ușile rulante
Ieșirile de urgență
Suprafețe reflectorizante mari
Evitați zonele și mediile foarte prăfuite. Apare posibilitatea depunerii de praf pe senzori, ceea ce poate limita navigarea aparatului în modul Autonom.
Utilizaţi aparatul numai în spaţii interioare.
Acest exemplu arată posibilele zone de curățare într-un supermarket.
Zona de intrare și de ieșire
Din cauza frecvenței mai mari de utilizare, zonele de intrare și de ieșire trebuie curățate mai des.
În caz de vreme rea este posibil ca zonele de intrare și de ieșire să necesită curățate de mai multe ori pe zi.
Zona caselor de marcat
Din cauza gradului mai mare de ocupare, zona caselor de marcat trebuie curățată mai des.
Zona de fructe și legume
Zona de fructe și legume poate fi mai murdară și trebuie curățată mai des. Poate fi utilă și o altă divizare a zonelor cu expoziții sezoniere și cu obstacole.
Zona de mezeluri
Această zonă trebuie curățată mai des, deoarece standardele de igienă sunt și mai ridicate și curățenia este extrem de importantă. Poate fi utilă și o altă divizare a zonelor cu expoziții sezoniere și cu obstacole.
Zona comercială
Acordați atenție și căilor spre zonele cu expoziții sezoniere.
În caz de cantitate moderată de murdărie este suficientă curățarea doar odată pe zi.
Rulment
Asigurați-vă de faptul că traseele nu sunt blocate de obiecte în mișcare, cum sunt cutiile sau paleții.
Luați în considerare posibilitatea curățării depozitul după programul de lucru, în scopul prevenirii întreruperii fluxului obișnuit de lucru.
Așezați codurile de poziție în zone ușor accesibile și asigurați-vă că acestea nu sunt blocate.
Acordați atenție aglomerației din anumite zone și generați rute separate în cazul zonelor foarte aglomerate.
Generați trasee independente în cazul zonelor cu expoziții și obstacole sezoniere sau schimbătoare. Utilizând ulterior una sau mai multe stații de andocare aveți posibilitatea de a îmbina aceste rute cu alte rute.
Efectuați definirea în afara programului de lucru obișnuit sau blocați zone parțiale.
Înainte de definire îndepărtați obiectele temporare sau mobile de pe suprafața de curățat.
Asigurați-vă de lipsa obiectelor plate (cu înălțime mai mică de 15 cm) sau a obstacolelor permanente de pe suprafața Smart Fill, pentru ca aparatul să poată acoperi întreaga suprafață interioară.
În cazul culoarelor în care este necesară întoarcerea, asigurați-vă de existența unei lățimi minime de 1,7 m în cazul culoarului în cauză.
Evitați obiectele filigranate proeminente, bazinele cu apă, scările și supraînălțările de rafturi.
Asigurați-vă de faptul că zona de curățat este liberă de particule de impurități mai mari, cum sunt cioburile de sticlă, bucățile mai mari de plante și cantitățile mai mari de lubrifianți.
Definirea căilor de curățare prin sau lângă scări rulante, ușile de lift și în special lângă ieșirile de urgență este interzisă. Curățați manual aceste zone.
Unele centre comerciale dispun de zone cu apă la nivelul solului sau de zone acoperite cu apă. Pe durata definirii rutelor evitați aceste zone și asigurați-vă de faptul că aparatul nu poate accesa aceste zone, nici din greșeală.
Asigurați-vă de lipsa obiectelor plate (cu înălțime mai mică de 15 cm) de pe suprafața Smart Fill, pentru ca aparatul să poată acoperi întreaga suprafață interioară.
Efectuați definirea în afara programului de lucru obișnuit sau blocați zone parțiale.
Evitați zonele cu multe scaune și mese (de ex. zonele de alimentație publică), aceste zone trebuie curățate manual.
Acordați atenție valorii-limită de 1,5 m în cazul ferestrelor și balustradelor apropiate de podea, dacă în spatele acestora există o muchie de cădere.
Definirea căilor de curățare prin sau lângă scări rulante, ușile de lift și în special lângă ieșirile de urgență este interzisă. Curățați manual aceste zone.
Evitați covoarele.
Efectuarea lucrărilor de curățare lângă ușile rulante este interzisă.
Asigurați-vă de lipsa obiectelor plate (cu înălțime mai mică de 15 cm) de pe suprafața Smart Fill, pentru ca aparatul să poată acoperi întreaga suprafață interioară.
Lumina directă a soarelui poate obstrucționa funcționarea senzorilor și a funcției de navigare.
Acordați atenție valorii-limită de 1,5 m în cazul ferestrelor și balustradelor apropiate de podea, dacă în spatele acestora există o muchie de cădere.
Efectuați definirea când gradul de ocupare este cel mai scăzut sau blocați zone parțiale.
Îndepărtați pe cât posibil obiectele în mișcare.
Evitați zonele cu sisteme de gestionare a cozilor de așteptare (de ex. barierele), deoarece este posibil ca aparatul să nu detecteze în mod fiabil aceste obiecte.
Verificați dacă sunt detectate plăci independente când aparatul se apropie din lateral.
Evitați zonele cu multe scaune și mese (de ex. zonele de alimentație publică), aceste zone trebuie curățate manual.
Definirea căilor de curățare prin sau lângă scări rulante, ușile de lift și în special lângă ieșirile de urgență este interzisă. Curățați manual aceste zone
Îndepărtați banda adezivă, așchiile de pe paleți și folia transparentă și asigurați-vă de faptul că traseele de curățare sunt libere de resturi și de obiecte (de ex. cabluri, benzi de ambalare etc.). Acestea se pot prinde în perii.
Pe durata utilizării aparatului în regimul de funcționare Autonom asigurați-vă că nu sunt obiecte plate (cu înălțime mai mică de 15 cm, cum sunt dinții unui stivuitor) în apropierea aparatului.
Definiți rutele în conformitate cu „regulile de circulație” valabile în unitatea dvs.
Folosiți claxonul pe durata definirii, astfel încât aparatul să fie observat în punctele critice și neclare din depozit.
Folosirea aparatului în zonele destinate transportării în regim de urgență este interzisă, deoarece în caz contrar apare riscul blocării acestor trasee de către aparat.
Acordați atenție valorii-limită de 1,5 m în cazul ferestrelor și balustradelor apropiate de podea, dacă în spatele acestora există o muchie de cădere.
Asigurați-vă de lipsa obiectelor plate (cu înălțime mai mică de 15 cm) de pe suprafața Smart Fill, pentru ca aparatul să poată acoperi întreaga suprafață interioară.
Aparatul este dotat cu senzori laser, senzori 3D și senzori de ultrasunete.
Aparatul urmărește rutele definite de utilizator. Aparatul poate detecta și obstacolele noi și își ajustează traseul în scop de evitare.
Aparatul se poate apropia de pereți și de obstacole cu maxim 10 cm. O perie laterală facilitează curățarea aproape de margine, până la muchie.
Aparatul se oprește imediat și unitățile de curățare sunt oprite. Ecranul funcționează în continuare. Pentru reluarea regimului de funcționare rotiți și trageți butonul de oprire de urgență. Aparatul continuă curățarea pe ruta actuală.
Nu, harta nu se generează automat. Modificările minore ale aspectului original nu constituie problemă. Cu cât sunt mai mari modificările aduse aspectului, cu atât mai ineficient funcționează aparatul. În caz de schimbări majore în aspect ruta trebuie redefinită.
Da, senzorii detectează sticla și, astfel, recunosc ușile de ex. glisante din sticlă sau pereții despărțitori din sticlă.
Becurile LED multicolore indică starea robotului și direcția de deplasare.
Elementele de operare pentru procesul de curăţare sunt de culoare galbenă.
Elementele de operare pentru întreţinere şi service sunt de culoare gri deschis.
![]() | Nivelul de umplere al rezervorului agentului de curățare - 100% |
![]() | Nivelul de umplere al rezervorului agentului de curățare - 50% |
![]() | Nivelul de umplere al rezervorului agentului de curățare - 25% |
![]() | Orificiul de umplere cu agent de curățare |
![]() | Butonul de deblocare pentru schimbarea periei |
![]() | Ridicați și scoateți rezervorul de murdărie grosieră |
![]() | Furtunul de drenare a apei uzate |
![]() | Admisia de apă |
![]() | Drenarea apei proaspete |
![]() | Ștecherul de rețea pentru încărcarea acumulatorului |
![]() | Punct de ancorare pentru transportare |
![]() | Admisia de apă proaspătă |
Îndepărtați cutia de carton cu lemne de întărire de pe substructura de lemn.
Îndepărtați benzile pretensionate.
Deșurubați cei doi butuci.
Deșurubați scândurile și lemnul fasonat de pe substructura de lemn.
Folosiți scândurile și lemnul fasonat deșurubat și montați o rampă în spatele substructurii din lemn.
Fixați scândurile și lemnul fasonat folosind șuruburile demontate.
Mișcați aparatul în marșarier și îndepărtați-l de pe substructura de lemn.
În cazul utilizării cu stație de andocare acumulatorul se încarcă automat.
Fără stație de andocare:
Deschideți ușa sertarului aparatului.
Scoateți cablul de încărcare.
Dacă aparatul nu dispune de cablu de încărcare conectați un cablu de rețea cu ștecher IEC în fanta de alimentare de pe portul de andocare.
Introduceți ștecherul de rețea al cablului de alimentare în priză.
Încărcarea este inițializată în mod automat.
Starea de încărcare este afișată pe ecranul tactil.
Folosirea aparatului pe durata încărcării nu este posibilă.
În caz de acumulator complet descărcat încărcarea durează aproximativ 8 ore.
Pentru finalizarea încărcării scoateți fișa de rețea din priză.
Așezați cablul de rețea în sertarul aparatului sau decuplați cablul de rețea la stația de andocare.
Dacă repornirea corespunzătoare a sistemului nu este posibilă, folosiți butonul RESET (Resetare) pentru decuplarea completă a sistemului de la sursa de alimentare cu curent electric și pentru repornirea sistemului.
Scoateţi capacul.
Îndepărtați rezervorul agentului de curățare.
Țineți apăsat butonul RESET (Resetare) timp de aproximativ 10 secunde.
Sistemul este acum complet decuplat de la sursa de alimentare cu curent electric.
Apăsați butonul de pornire pentru a porni aparatul.
Sistemul se activează.
Montați înapoi rezervorul agentului de curățare.
Montați înapoi capacul.
Punerea în funcțiune a aparatului poate fi urmată de afișarea manualului de utilizare pe ecranul tactil. Dacă manualul de utilizare este descărcat și pe un smartphone, pașii de operare pot fi identificați în paralel cu funcția rulată.
Scanați următorul cod pe smartphone și urmați instrucțiunile de descărcare a manualului de utilizare.
În cazul utilizării cu stație de andocare rezervorul de apă proaspătă este umplut în mod automat.
Pericol de rănire din cauza capacului rezervorului!
Pericol de strivire a membrelor din cauza închiderii neașteptate a capacului rezervorului.
Deschideți capacul rezervorului până la opritor, pentru a evita închiderea accidentală.
Închideți capacul rezervorului de combustibil doar când nu există membre între rezervor și capacul rezervorului.
Pivotați în sus capacul rezervorului de apă uzată.
Conectați furtunul de alimentare cu apă la racordul de furtun de pe aparat. Respectați temperatura maximă a apei de 50°C!
Închideți capacul de la rezervorul de apă uzată.
Deschideți orificiul de alimentare cu apă.
Dacă rezervorul de apă proaspătă este plin umplerea se oprește automat.
Pericol de rănire din cauza capacului rezervorului!
Pericol de strivire a membrelor din cauza închiderii neașteptate a capacului rezervorului.
Deschideți capacul rezervorului până la opritor, pentru a evita închiderea accidentală.
Închideți capacul rezervorului de combustibil doar când nu există membre între rezervor și capacul rezervorului.
Pivotați în sus capacul rezervorului de apă uzată.
Introduceți furtunul de alimentare cu apă în orificiul de umplere. Respectați temperatura maximă a apei de 50°C!
Deschideți orificiul de alimentare cu apă.
Observați nivelul de umplere și închideți alimentarea cu apă când rezervorul este plin.
Pericol de deteriorare
Utilizaţi doar substanţe de curăţare recomandate. În cazul folosirii de alți agenți de curățare răspunderea conexă riscurilor cu impact asupra utilizării în condiții de siguranță, riscurilor de accident și riscurilor de scădere a duratei de viață a aparatului vă revine în totalitate. Folosiţi numai substanţe de curăţare care nu conţin dizolvanţi, acid clorhidric şi acid fluorhidric. Respectaţi indicaţiile privind siguranţa referitoare la substanţa de curăţare.
Folosirea agenților de curățare cu spumare puternică este interzisă.
Respectați instrucțiunile de dozare.
Agenții de curățare recomandați:
Utilizarea | Agent de curățare |
---|---|
Curăţare de întreţinere a tuturor podelelor impermeabile | CA 50 C RM 756 |
Curăţare de întreţinere cu componente de întreţinere | RM 746 RM 780 |
Curăţare de întreţinere şi curăţare de bază a pardoselilor industriale | RM 69 |
Curăţare de întreţinere a pardoselilor lucioase | RM 755 |
Curăţare de întreţinere şi curăţare de bază a gresiei din ceramică fină | RM 753 |
Curăţare de întreţinere şi curăţarea de bază a pardoselilor rezistente la acizi | RM 751 |
Curăţare şi dezinfectare | RM 732 |
Curăţare de bază a tuturor suprafeţelor de pardoseală rezistente la alcalii | RM 752 |
Curăţare de bază şi decopertarea pardoselilor sensibile la alcalii | RM 754 |
Deschideți capacul orificiului de umplere cu agent de curățare.
Adăugați agentul de curățare.
Indicații:
Pentru schimbarea rapidă a agentului de curățare demontați rezervorul cu agent de curățare și montați un alt rezervor cu agent de curățare.
Scoateți capacul rezervorului agentului de curățare.
Deșurubați zăvorul rezervorului cu agent de curățare.
Scoateți din rezervorul cu agent de curățare furtunul de aspirare a agentului de curățare dotat cu filtru.
Scoateți rezervorul cu agent de curățare din aparat.
Montați în aparat noul rezervor cu agent de curățare.
Introduceți furtunul de aspirare a agentului de curățare dotat cu filtru în rezervorul de agent de curățare.
Deșurubați zăvorul.
Montați capacul rezervorului agentului de curățare.
Împingeți grinda de aspirație în suportul de grindă de aspirație.
Strângeți șurubul-fluture.
Montați furtunul de aspirare în ștuțul de furtun.
Înclinarea grinzii de aspirație este setată din fabrică. Ajustați înclinarea doar dacă bula de aer din libelă nu se află între cele două semne, când grinda de aspirație este coborâtă pe o suprafață plană.
Slăbiți piulița.
Ajustați mânerul rotativ astfel încât bula de aer de la libelă să se afle între cele două linii, când grinda de aspirație este coborâtă.
Strângeți din nou piulița.
Odată cu reglarea înălţimii, este influenţată şi îndoirea lamelelor de aspirare la contactul cu podeaua.
Setare de bază: 3 șaibe suport superioare, 3 șaibe suport sub grinda de aspirație.
Suprafață accidentată: 5 șaibe suport superioare, 1 șaibă superioară sub grinda de aspirație.
Suprafață foarte netedă: 1 șaibă suport superioară, 5 șaibe suport sub grinda de aspirație.
Deşurubaţi şurubul.
Înfiletați numărul dorit de șaibe suport pe șuruburile de deasupra grinzii de aspirație.
Introduceți șurubul prin suportul rolei de distanțare.
Înfiletați șaibele suport rămase pe șurubul de sub rola de distanțare.
Înșurubați și strângeți șurubul în grinda de aspirație.
Repetaţi procesul la cea de-a doua rolă de distanţare.
Setați cele două role de distanțare la același nivel.
Pericol de accidentare
Utilizarea unui aparat deteriorat sau defect poate rezulta în accidente.
Verificați aparatul înainte de utilizare și raportați orice deteriorare sau defecțiune persoanei responsabile.
Utilizarea aparatului deteriorat sau cu funcționare necorespunzătoare este interzisă.
Verificați etanșeitatea aparatului.
Verificați starea de funcționare a butonului de oprire de urgență.
Verificați starea de funcționare a ambelor comutatoare de siguranță (în regimul Manual aparatul frânează când ambele comutatoare de siguranță sunt eliberate?).
Pericol de accident din cauza comutatoarelor de siguranță defecte
Scoateți imediat aparatul din funcțiune dacă unul sau ambele comutatoare de siguranță nu revin în mod fiabil în poziția de inactivitate.
Verificați dacă senzorii prezintă impurități și curățați-i dacă este cazul.
Reporniți aparatul.
Verificați starea de funcționare a senzorilor (aparatul detectează obstacolele?).
Deblocați butonul de oprire de urgență prin rotire.
Apăsați butonul de pornire.
Aparatul pornește.
Așteptați afișarea ferestrei de conectare pe ecranul tactil.
Supraveghetor: Poate utiliza întreaga gamă de funcții ale aparatului și dispune de toate drepturile de utilizator.
Service: Disponibil doar pentru serviciul clienți.
Operator: Poate utiliza gama de funcții definită prin drepturile acordate de Supraveghetor.
Creați un nou profil de utilizator.
Definiți o parolă.
Funcțiile utilizabile sunt afișate în meniul principal.
Manualul de utilizare anexat la aparat acoperă doar punerea în funcțiune și un ghid de depanare a ecranului tactil defect.
Manualul de utilizare complet poate fi accesat și vizualizat pe ecranul tactil după punerea în funcțiune a aparatului.
Deschideți meniul principal și apăsați butonul „Îngrijirea zilnica”.
Apăsați butonul „Manual de utilizare”
Manualul de utilizare este afișat pe ecranul tactil.
Deschideți meniul principal și apăsați butonul Setări.
Sistemul afișează meniul Setări.
Accesați meniul Setări și apăsați butonul „Profiluri de utilizatori”.
Apăsați butonul „Utilizator nou”.
Selectați limba dorită.
Atingeți câmpul de introducere a numelui de utilizator.
Folosiți tastatura afișată pe ecran și introduceți numele de utilizator, apoi confirmați cu tasta Enter.
Apăsați butonul „PIN”.
Atingeți ușor câmpul Introducere parolă.
Introduceți parola folosind tastatura afișată pe ecran.
Pentru confirmare introduceți din nou parola în câmpul de introducere a parolei de confirmare.
Apăsați butonul Confirmare.
Apăsați butonul „Permisiuni”.
Apăsați butonul pentru setarea implicită a grupului de utilizatori dorit Operator sau Supraveghetor.
Dacă este cazul, modificați drepturile individuale în Listă.
Apăsați butonul Confirmare.
Accesați meniul „Setări” și apăsați butonul „Internet”.
Sunt afișate opțiunile „Rețele vizibile” și „Rețele cunoscute”.
Apăsați butonul „Setări”.
Sunt afișate setările de rețea curente.
După activarea opțiunii „WI-FI” sunt afișate elementele „Rețele vizibile” și „Rețele cunoscute”.
Accesați meniul „Setări” și apăsați butonul „Internet”.
Apăsați butonul „Adăugare”.
Introduceți SSID-ul punctului de acces wireless/router-ului.
Selectați criptarea.
Introduceți parola.
Faceți clic pe bifă.
Rețeaua este adăugată.
Accesați meniul „Setări” și apăsați butonul „Setări generale”.
Apăsați butonul „Setări generale”.
Sistemul afișează setările generale curente.
În cazul activării „Lumină de avertizare” este activat(ă) și Lumină de avertizare.
Folosiți „Setarea fusului orar” pentru setarea fusului orar.
În cazul activării „Modul Rapid” este activat(ă) și Modul Rapid.
Modul Fastmode (modul Rapid) este activat | |
Modul Fastmode (modul Rapid) este dezactivat | max. 3,6 km/h |
Andocarea implică racordarea aparatului la o stație de andocare opțională. Andocarea finalizată cu succes este urmată de următoarele acțiuni:
Goliți și spălați rezervorul de apă uzată.
Umpleți rezervorul de apă proaspătă.
Încărcați acumulatorul.
Deschideți meniul principal și apăsați butonul „Andocare”.
Aparatul se pregătește de andocare și caută un (o) Cod de pozi?ie.
Acționați un comutator de siguranță și împingeți aparatul în fața stației de andocare.
Aliniați portul de andocare cu stația de andocare.
Păstrați o distanță de aproximativ 2 m față de stația de andocare.
Așteptați ca aparatul să detecteze Cod de pozi?ie pe stația de andocare.
Confirmați Cod de pozi?ie.
După conectarea aparatului la stația de andocare pot fi efectuate următoarele acțiuni:
În cazul funcționării în regimul de funcționare Manual utilizatorul ghidează aparatul peste suprafața de curățat.
Folosiți ecranul tactil și selectați funcția „Cura?are manuala”.
Acționați și țineți apăsat un întrerupător de siguranță.
Împingeți aparatul la locul de utilizare.
Eliberaţi comutatorul de siguranţă.
Selectați setările dorite referitoare la cantitatea de apă, dozarea agentului de curățare, puterea periei și puterea de aspirare.
Activați funcțiile necesare (aspirare, cap de curățare, mătură laterală).
Funcțiile activate sunt marcate cu verde.
Mătura laterală poate fi activată doar după activarea capului de curățare.
Acționați și țineți apăsat un întrerupător de siguranță.
Împingeți aparatul peste suprafața de curățat.
Dezactivați capul de curățare și mătura laterală.
Continuați pe o distanță scurtă în scopul aspirării apei reziduale.
Dezactivați aspirația.
Pe durata funcționării în regimul de funcționare Autonom aparatul curăță în mod independent una sau mai multe zone definite anterior. Definirea are loc pin parcurgerea și salvarea unei rute.
La punctul de plecare trebuie plasat un/plasată o Cod de pozi?ie. Dacă sfârșitul unei rute trebuie folosit ca punct de plecare pentru o altă rută asigurați-vă de prezența unui/unei Cod de pozi?ie la sfârșitul rutei. Coduri de pozi?ie sunt folosiți/folosite pentru orientare.
Coduri de pozi?ie sunt furnizate împreună cu aparatul.
Coduri de pozi?ie nu trebuie să fie laminate, deoarece laminarea deteriorează capacitatea de recunoaștere.
În cadrul unui obiect de curățare, toate Coduri de pozi?ietrebuie să dispună de un cod diferit.
Același Cod de pozi?ie pot fi incluse în rute diferite.
Asigurați-vă de faptul că fiecare Cod de pozi?ie este fixat(ă) de o suprafață verticală la o înălțime de 66 cm cm.
Aranjamentul strategic al Coduri de pozi?ie este explicat în detaliu în ghidul de setare.
Rularea fiabilă și sigură a regimului de funcționare Autonom este condiționată de respectarea următoarelor reguli.
Limitați zona de curățare cu bariere în următoarele puncte:
Tocuri
Scări
Scări rulante, pasarele
Platforme de ridicare
Amplasarea de scări, schele sau de alte obstacole temporare în zona de curățare este interzisă.
Nu lăsați cabluri electrice sau alte obstacole joase (max. 15 cm înălțime) în zona de curățare.
Asigurați-vă de faptul că rutele de procesat în regimul de funcționare Autonom nu traversează ascensoare sau uși cu deschidere automată. În zona ascensoarele și ușilor automate utilizați exclusiv regimul de funcționare Manual.
Păstrați distanță suficientă față de bazinele de apă și suprafețele de sticlă.
Evitați expunerea senzorilor la lumină directă și puternică (de ex. lumina soarelui).
Evitați traversarea limitelor de lumină puternică/umbră.
În cazul utilizării regimului de funcționare Autonom evitați apropierea frontală de porțile rulante; în asemenea situații aplicați apropierea paralelă.
Marcați zona de curățare cu semne de avertizare și semnalizați podelele umede.
Această secțiune conține descrierea procesului de definire. Pentru definirea în mod optim a unei rute acționați conform instrucțiunilor menționate în ghidul de setare.
Definirea implică salvarea următoarelor informații despre rută:
Calea de deplasare a aparatului.
Punctele în care au fost activate sau dezactivate funcțiile de curățare.
Setările parametrilor privind aplicarea apei, dozarea agentului de curățare, turația periei și puterea de aspirare.
Utilizarea claxonului (de exemplu, la o intersecție).
Nu sunt înregistrate:
Pauzele scurte din timpul procesului de definire (mai mici de 5 minute).
Viteza de deplasare pe durata definirii.
Conectați-vă în calitate de „Supraveghetor”.
Selectați funcția „Autonom”.
Selectați funcția „Traseu nou”.
Confirmați următoarele:
acumulatorul este complet încărcat
rezervorul de apă proaspătă este plin
rezervorul de apă uzată este gol.
sau închideți meniul și creați condițiile necesare.
Acționați un comutator de siguranță și împingeți aparatul în fața elementului Cod de pozi?ie al punctului de pornire.
Aliniați portul de andocare cu Cod de pozi?ie.
Păstrați o distanță de aproximativ 2 m față de Cod de pozi?ie.
Așteptați recunoașterea Cod de pozi?ie de către aparat.
Confirmați Cod de pozi?ie.
Selectați setările dorite referitoare la cantitatea de apă, dozarea agentului de curățare, puterea periei și puterea de aspirare.
Activați funcțiile necesare (aspirare, cap de curățare, mătură laterală).
Funcțiile activate sunt marcate cu verde.
Mătura laterală poate fi activată doar după activarea capului de curățare.
Activați un întrerupător de siguranță și procesați suprafața de curățat. Păstrați distanțele menționate mai jos.
Între partea dreaptă a aparatului și perete | 10 cm |
Lățimea minimă a culoarului | 1,05 m |
Lățimea minimă a culoarului de întoarcerea | 1,7 m |
Distanța laterală minimă față de marginile de cădere | 1,5 m |
Pe Harta live este afișată zona deja prelucrată:
Dezactivați peria laterală și capul de curățare înainte de finalizarea traseului.
Parcurgeți o distanță scurtă cu aspirație activă, în scopul aspirării resturilor de apă.
Dezactivați aspirația.
În cazul în care ruta trebuie să se finalizeze la o stație de andocare, poziționați aparatul la aproximativ 2 metri în fața stației de andocare.
Dacă sfârșitul rutei este folosit ca punct de plecare pentru alte rute, poziționați aparatul în fața unui/unei Cod de pozi?ie.
Apăsați butonul „Salvare rută”.
Apăsați butonul „Finalizare traseu” sau „Finalizare traseu cu cod de pozi?ie”.
Dacă este cazul, așteptați ca aparatul să recunoască și Cod de pozi?ie.
Dacă este cazul, confirmați Cod de pozi?ie.
Atingeți câmpul de introducere a denumirii rutei.
Introduceți denumirea rutei.
Apăsați butonul „Salvare rută”.
Ruta este salvată cu denumirea introdusă.
Folosiți funcția Smart Fill pentru definirea unei suprafețe, prin deplasarea la margine acesteia. În regimul de funcționare Autonom aparatul curăță întreaga suprafață. În acest caz aparatul identifică în mod automat calea de deplasare în cadrul suprafeței în cauză.
Asigurați-vă de lipsa oricăror obstacole în zona definită cu această funcție.
Pentru o curățare eficientă, înainte de definirea unei rute este utilă planificarea zonei potrivite pentru Smart Fillși a secvenței de curățare a zonei rămase.
Începeți definirea unei rute și prelucrați până la punctul de pornire al marginii zonei.
Apăsați butonul Smart Fill.
Butonul Smart Fill este afișat pe ecranul tactil, doar dacă sunt activate una sau mai multe funcții de curățare.
Înconjurați cu aparatul suprafața de curățat.
Zona trebuie înconjurată până când aparatul se află în cercul țintă de pe Harta live.
Funcția Smart Fill poate fi anulată prin apăsarea butonului de anulare Smart Fill.
Dacă aparatul se află în cercul țintă de pe Harta live, apăsați butonul de salvare Smart Fill.
Continuați cu definirea traseului.
În cadrul unei rute pot fi definite mai multe zone cu funcția Smart Fill.
Selectați funcția „Autonom”.
Selectați funcția „Trasee existente”.
Folosiți această funcție pentru ajustarea rutei după Cod de pozi?ieal punctului de plecare.
Faceți clic pe comutatorul „Cod de pozi?ie”.
Rutele disponibile sunt sortate în funcție de „Cod de pozi?ie”.
Deschideți dosarul cu Cod de pozi?ie căutat, prin atingere.
Inițializați ruta conform instrucțiunilor menționate în capitolul „Executarea rutei”.
Apăsați butonul Lupă.
Atingeți câmpul de introducere.
Introduceți în câmpul de introducere denumirea traseului căutat sau numărul punctului de pornire Cod de pozi?ie.
Apăsați butonul Căutare.
Sistemul afișează rutele găsite.
Inițializați traseul dorit, conform instrucțiunilor menționate în secțiunea „Executarea directă a rutei”.
Așezați aparatul în fața codului de poziție.
Poziționați aparatul în unghi de +/- 30° și la o distanță de 1 m față de codul de poziție
Folosiți ecranul tactil și apăsați butonul rutei de executat.
Dacă trebuie executate mai multe rute succesive, selectați următoarea rută.
După selectarea primei rute sunt afișate doar rutele ale căror punct de plecare coincide cu punctul final al rutei anterioare.
Asigurați-vă de faptul că punctul de plecare și de încheiere este la o stație de andocare.
Rutele sunt numerotate în ordinea selecției.
O rută selectată din greșeală poate fi deselectată prin atingere.
După selectarea tuturor rutelor apăsați butonul Confirmare.
Împingeți aparatul în Cod de pozi?ie solicitat(ă) pe ecranul tactil.
Așteptați recunoașterea Cod de pozi?ie de către aparat.
Confirmați Cod de pozi?ie.
Ruta este executată
Ruta selectată poate fi inițializată fără cod de poziție.
Această funcție poate fi utilizată în cazul în care punctele de reper nu trebuie fixate permanent. Astfel, puteți aplica punctele de reper necesare definirii; după finalizarea operațiunii menționate punctele de reper pot fi demontate.
Selectați ruta.
Așezați aparatul la punctul de plecare al rutei folosite în momentul respectiv.
Faceți clic pe butonul „Start fără punct de reper”.
Aparatul inițializează curățarea rutei selectate.
Ruta selectată poate fi inițializată și cu întârziere maximă de o săptămână.
Selectați ruta.
Faceți clic pe cronometru.
Selectați ora dorită pentru inițializarea rutei.
Aparatul începe curățarea rutei selectate la ora specificată.
Apăsați butonul Pauză.
Apăsați din nou butonul Pauză.
Introduceți parola.
Apăsați butonul Pauză.
Apăsați din nou butonul Pauză.
Introduceți parola.
Apăsați butonul Următorul
Apăsați butonul Pauză.
Apăsați din nou butonul Pauză.
Introduceți parola.
Apăsați butonul Ieșire
Folosiți ecranul tactil și apăsați butonul rutei de executat.
Apăsați pictograma Setări.
Utilizați butoanele de pe marginea stângă a ecranului pentru a edita ruta.
Folosiți tasta Editare pentru vizualizarea mai multor opțiuni de modificare.
Generarea unui eveniment poate fi configurată doar de către utilizatorii care dețin dreptul „Modificare rute”.
Apăsați butonul „Plasarea unui eveniment nou”.
Faceți clic și plasați marcajul pentru evenimentul respectiv de-a lungul rutei.
Marcajele pot fi deosebite pe bază de culoare:
Marcajul „Curățare”= albastru
Marcajul „Claxon”= portocaliu
Evenimentele deja create sau evenimentele nou create pot fi mutate ulterior. În acest scop apăsați și mișcați marcajul.
Pe durata mișcării marcajului „Curățare” definiți și parametrii de curățare.
Faceți clic pe Înapoi.
Parametrii de curățare conexe acestui eveniment sunt salvați.
Rezultatul sarcinilor de curățare finalizate poate fi verificat în Raport de cura?enie.
Apăsați butonul Raport de cura?enie.
Sunt afișate ultimele sarcini de curățare finalizate.
Pentru vizualizarea informațiilor detaliate dorite atingeți sarcina de curățare.
Sistemul afișează detaliile sarcinii de curățare selectate.
În cazul utilizării cu stație de andocare rezervorul de apă uzată este drenat în mod automat.
Fără stație de andocare:
Murdăria și agenții de curățare din apa uzată pot dăuna sănătății pot cauza poluarea mediului înconjurător.
Respectați prevederile locale valabile referitoare la gestionarea apei uzate.
Deschideți ușa sertarului aparatului.
Scoateți din suport furtunul de drenare.
Coborâți furtunul de drenare peste un dispozitiv de colectare adecvat.
Apăsați sau îndoiți dozatorul.
Deschideţi capacul.
Verificați debitul de apă uzată prin presiune sau prin îndoirea dozatorului.
Spălați rezervorul de apă murdară.
Închideţi capacul.
Apăsați furtunul de drenare în suportul de pe aparat.
Închideți ușa sertarului aparatului.
Poziționați aparatul deasupra unui canal de drenare a apei.
Deşurubaţi dopul de la rezervorul de apă proaspătă.
Permiteți drenarea apei.
Dacă este cazul, demontați și curățați sita.
Montați înapoi sita.
Înșurubați zăvorul de la rezervorul de apă proaspătă.
Aliniați zăvorul astfel încât racordul pentru furtun să fie poziționat în jos.
Nerespectarea greutăţii
Pericol de accidentare şi de deteriorare
Pe durata transportării și depozitării aparatului acordați atenție și greutății aparatului.
Deplasarea pe podele sau rampe alunecoase este interzisă.
Drenați rezervoarele de apă proaspătă și de apă uzată.
La transportul aparatului în vehicule, ancorați-l în conformitate cu directivele aplicabile, pentru a preveni alunecarea și răsturnarea.
Nerespectarea greutăţii
Pericol de accidentare şi de deteriorare
În cadrul transportului şi al depozitării, ţineţi cont de greutatea aparatului.
Depozitaţi aparatul doar în spaţii interioare.
Aparat pornit neintenționat, atingerea pieselor sub tensiune
Pericol de rănire, electrocutare
Înainte de efectuarea oricăror lucrări decuplați aparatul de la stația de andocare sau decuplați ștecherul de rețea.
Pericol de deteriorare
Nu stropiţi cu apă aparatul. Nu utilizaţi agenţi de curăţare agresivi.
Indicaţie: Lucrările de întreținere marcate cu „##” sunt efectuate automat în cazul folosirii unei stații de andocare.
## Drenați apa uzată.
## Spălați rezervorul de apă uzată.
Curățați sita de protecție a turbinei.
Scoateți filtrul de murdărie grosieră din rezervorul de apă uzată și curățați.
Curățați partea exterioară a aparatului cu o lavetă și cu leșie de spălat.
Verificaţi sita de scame, la nevoie curăţaţi.
Îndepărtați și curățați rezervorul de murdărie grosieră de la capul de curățare.
Curățați bara de distribuție a apei de la capul de curățare.
Curățați lamelele de aspirare din grinda de aspirație și verificați dacă prezintă semne de uzură. Întoarceți sau înlocuiți lamelele de aspirație uzate.
Verificați dacă lamelele de aspirație sunt corect montate în grinda de aspirație. Dacă este cazul, montați înapoi în mod corect lamelele de aspirație în canelurile grinzii de aspirație.
Curățați lamelele de ștergere de pe ambele părți ale capului de curățare și verificați dacă prezintă semne de uzură. Înlocuiți lamelele de ștergere uzate.
Verificați dacă periile prezintă semne de uzură. Înlocuiți periile uzate.
Indicaţie: Valțurile periei sunt uzate dacă periile indicatoare galbene au aceeași lungime ca și ceilalți peri.
## Încărcați acumulatorul.
Curățați senzorii cu o lavetă umedă din microfibre. Dacă este cazul utilizați și un agent de curățare geamuri.
## În cazul utilizării în mod regulat, încărcați săptămânal acumulatorii în mod complet și fără întrerupere.
Curățați garniturile de etanșare dintre rezervorul de apă uzată și capac.
Verificați garnitura de etanșare dintre rezervorul de apă uzată și capac și înlocuiți garnitura de etanșare, dacă este cazul.
Curățați tunelul periei.
Curățați filtrul de apă proaspătă.
În cazul neutilizării pentru o perioadă mai lungă de timp, depozitați aparatul doar cu acumulatori complet încărcați. Încărcați complet acumulatorii cel puțin lunar.
Contactați serviciul clienți și solicitați inspecția prescrisă.
Diferitele lucrări de întreținere sunt stocate ca animații în aparat și pot fi vizualizate pe ecranul tactil.
Deschideți meniul principal și apăsați butonul „Îngrijirea zilnica”.
Apăsați butonul „Modul de între?inere”.
Atingeți lucrările de întreținere căutate.
Folosiți săgețile pentru vizualizarea pașilor individuali din cadrul animației.
Deschideţi capacul rezervorului de apă reziduală.
Strângeți cârligele de blocare.
Scoateți inelul de siguranță.
Scoateți flotorul.
Rotiți sita de protecție a turbinei în direcția opusă acelor de ceas.
Îndepărtați sita de protecție a turbinei.
Curățați sita de protecție a turbinei sub jet de apă curgătoare.
Montați înapoi sita de protecție a turbinei.
Montați flotorul.
Montați inelul de siguranță și apoi trageți-l înapoi până la cârligele de blocare.
În cazul unei contaminări ușoare, este suficientă curățarea sitei de protecție a turbinei în stare montată.
Deschideţi capacul rezervorului de apă reziduală.
Trageţi în sus sita de impurităţi grosiere.
Spălaţi sita de impurităţi grosiere sub un jet de apă curentă.
Montaţi sita de impurităţi grosiere în rezervorul de apă reziduală.
Evacuați apa proaspătă (vezi capitolul „Scurgerea apei proaspete").
Deşurubaţi dopul de la rezervorul de apă proaspătă.
Scoateţi filtrul pentru apă proaspătă şi spălaţi cu apă curată.
Montaţi filtrul pentru apă proaspătă.
Montaţi dopul la rezervorul de apă proaspătă.
Indicaţie: Aveţi grijă ca racordul de furtun să se afle la punctul cel mai adânc din dopul de la rezervorul de apă proaspătă, după ce a fost înşurubat.
Slăbirea celor două șuruburi-fluture
Demontați grinda de aspirație de pe aparat.
Trageți furtunul de aspirare de pe grinda de aspirare.
Clătiți partea inferioară a grinzii de aspirație cu apă.
Curățați lamelele de aspirare cu o lavetă.
Montați grinda de aspirație pe aparat.
Strângeți ambele șuruburi-fluture.
Racordați furtunul de aspirare la grinda de aspirație.
Lamelele de aspirație uzate până la marcajul de uzură trebuie întoarse sau înlocuite.
Demontați grinda de aspirație de pe aparat.
Deșurubați mânerele în formă de stea.
Îndepărtați manșoanele și rolele deflectoare.
Scoateți piesele de capăt.
Trageți lamelele de aspirație în direcție longitudinală.
Împingeți lamelele de aspirație noi sau întoarse în grinda de aspirare.
Montați piesele de capăt.
Montați rolele deflectoare și manșoanele.
Montați și strângeți mânerele în formă de stea.
Deschideți ușa rezervorului de murdărie grosieră.
Ridicați recipientul de murdărie dură și scoateți-l.
Goliți și, dacă este cazul, curățați rezervorul de murdărie grosieră.
Montați înapoi rezervorul de murdărie grosieră.
Goliți rezervorul de apă uzată. Lăsați furtunul de scurgere cu capacul deschis peste canalul de drenare a apei.
Folosiți ecranul tactil și accesați meniul „Îngrijirea zilnica”.
Porniți funcția „Clatire rezervor”.
Pericol de rănire din cauza capacului rezervorului!
Pericol de strivire a membrelor din cauza închiderii neașteptate a capacului rezervorului.
Deschideți capacul rezervorului până la opritor, pentru a evita închiderea accidentală.
Închideți capacul rezervorului de combustibil doar când nu există membre între rezervor și capacul rezervorului.
Deschideți capacul rezervorului de apă uzată.
Conectați furtunul de alimentare cu apă la racordul de furtun de pe aparat
Scoateți capacul rezervorului de apă murdară.
Deschideți orificiul de alimentare cu apă.
Derulați clătirea timp de aproximativ 30 de secunde.
Închideți alimentarea cu apă.
Închideți funcția „Clatire rezervor”.
Separați furtunul de alimentare cu apă de la aparat.
Închideți furtunul de evacuare a apei uzate și apăsați-l în suport.
Închideți ușa sertarului aparatului.
Goliți rezervorul de apă uzată. Lăsați furtunul de scurgere cu capacul deschis peste canalul de drenare a apei.
Pericol de rănire din cauza capacului rezervorului!
Pericol de strivire a membrelor din cauza închiderii neașteptate a capacului rezervorului.
Deschideți capacul rezervorului până la opritor, pentru a evita închiderea accidentală.
Închideți capacul rezervorului de combustibil doar când nu există membre între rezervor și capacul rezervorului.
Deschideţi capacul rezervorului de apă reziduală.
Clătiți manual rezervorul de apă uzată, folosind un furtun de apă.
Închideți furtunul de evacuare a apei uzate și apăsați-l în suport.
Închideți ușa sertarului aparatului.
Deschideți ușa rezervorului de murdărie grosieră.
Ridicați recipientul de murdărie dură și scoateți-l.
Ridicați și extrageți bara de distribuție a apei.
Curățați bara de distribuție a apei.
Montați bara de distribuție a apei.
Montați rezervorul de murdărie grosieră.
Apăsați butonul de apăsare și rotiți spre lateral protecția sonetei.
Apăsați butonul de deblocare.
Scoateți capacul de lagăr.
Scoateți periile cilindrice.
Indicaţie: Periile cilindrice sunt uzate dacă firele galbene și celelalte fire prezintă lungime identică.
Montați noile perii cilindrice și centrați-le pe clicheți prin rotirea lor înainte și înapoi.
Pivotați înapoi capacul de lagăr și fixați capacele de capăt ale periilor cilindrice în capacul lagărului.
Ridicați lamela de ștergere, apoi pivotați și fixați protecția sonetei.
Deşurubaţi cele 3 şuruburi.
Demontați lamela de ștergere împreună cu suportul.
Demontați lamela de ștergere uzată de pe suport.
Înfiletați noua lamelă de ștergere pe cepul suportului.
Montați suportul cu lamela de ștergere din nou pe aparat.
Repetați procedura și în cealaltă parte a aparatului.
Extrageți șurubul-fluture.
Scoateți mătura laterală.
Montați noua mătură laterală.
Înșurubați şi strângeți șurubul-fluture cu șaibă suport.
Pericol de electrocutare.
Înainte de efectuarea lucrărilor la stația de andocare decuplați ștecherul de rețea din priză.
Scoateţi capacul.
Verificați și, dacă este cazul, curățați întrerupătorul cu flotor și flotorul.
Curățați vana de apă uzată și clătiți-o cu apă.
Montați capacul.
Curățați Cod de pozi?ie cu lavetă umedă.
Asigurați-vă de mișcarea neobstrucționată a berbecului stației de andocare.
Utilizarea corespunzătoare a stației de andocare este condiționată de asigurarea unui spațiu liber de 2x2 m2 în fața stației de andocare
Curățați toți senzorii prezentați pe ilustrație, folosind o lavetă umedă din microfibre. Dacă este cazul utilizați și un agent de curățare geamuri.
După curățare, reporniți aparatul.
Capacul rezervorului de apa uzata este deschis sau rezervorul de apa uzata este înfundat
Testul de frâne a e?uat. Verifica?i eliberarea manuala a frânei
Testarea frânelor este necesara. Men?inerea comutatoarelor mânerului în stare activata
Utilizatorul nu este conectat pe durata detectarii obstacolului
Eroare interna
Cauză:
Remediere:
A aparut o eroare interna. Reporni?i robotul. Daca eroarea persista, apela?i Departamentul Service.
Buton de oprire de urgen?a activat
Cauză:
Remediere:
Robotul s-a oprit ?i nu cura?a. Verifica?i robotul ?i împrejurimile. Elibera?i butonul de oprire de urgen?a, daca nu exista niciun pericol.
Buton de oprire de urgen?a eliberat
Cauză:
Remediere:
Butonul de oprire de urgen?a este eliberat. Robotul continua sa func?ioneze normal.
Capacul rezervorului de apa uzata este deschis sau rezervorul de apa uzata este înfundat
Cauză:
Orificiul de evacuare a apei uzate a fost deschis, dar nivelul apei uzate din robot nu se modifica. Capacul rezervorului este deschis sau orificiul de evacuare a apei uzate este înfundat.
Remediere:
Închide?i capacul rezervorului de apa uzata. Verifica?i daca orificiul de evacuare a apei uzate ?i rezervorul de apa uzata prezinta semne de deteriorare sau daca a aparut o înfundare.
Sta?ie de andocare fara alimentare
Cauză:
Încarcatorul de bord al robotului nu este alimentat.
Remediere:
Verifica?i daca sta?ia de andocare este conectata corect la priza de alimentare. Verifica?i daca sunt semne de deteriorare pe cablul de alimentare al sta?iei de andocare. Verifica?i daca exista tensiune la priza. Verifica?i daca fanta de alimentare de pe sta?ia de andocare prezinta semne de deteriorare.
Sta?ie de andocare fara alimentare cu apa
Cauză:
Întrerupatorul cu flotor din cuva sta?iei de andocare este activat.
Remediere:
Apa din cuva sta?iei de andocare nu este drenata. Verifica?i daca sta?ia de andocare prezinta semne de deteriorare sau daca este înfundata. Verifica?i daca întrerupatorul cu flotor din cuva sta?iei de andocare se poate mi?ca liber ?i este în stare buna.
Sta?ie de andocare înfundata
Cauză:
Andocarea la sta?ia de andocare nu este posibila.
Remediere:
Verifica?i robotul, sta?ia de andocare ?i împrejurimile. Îndeparta?i obstacolele.
Andocare e?uata
Cauză:
Robotul ?i-a pierdut localizarea.
Remediere:
Mi?ca?i robotul la un cod de pozi?ie ?i ini?ializa?i o sarcina de cura?are. Daca eroarea persista, redefini?i traseul.
Problema de localizare
Cauză:
Remediere:
Un operator a anulat sarcina autonoma rulata.
Sarcina autonoma a fost anulata
Cauză:
Procesarea zonei Smart-Fill definita nu este posibila.
Remediere:
Defini?i din nou traseul ?i evita?i formele complexe de Smart-Fill (de ex. evita?i intersectarea cailor pe durata Smart-Fill).
Smart-Fill (Umplere smart) a e?uat
Cauză:
Remediere:
Aduce?i robotul înapoi pe calea definita.
Robotul a parasit calea definita
Cauză:
Remediere:
Robotul a finalizat cu succes sarcina de cura?are.
Sarcina de cura?are finalizata
Cauză:
Robotul s-a oprit deoarece calea de rulare este blocata.
Remediere:
Verifica?i împrejurimile robotului. Îndeparta?i obstacolele de pe calea de rulare.
Cale blocata
Cauză:
Scanerul laser de obstacole a detectat murdarie ?i nu func?ioneaza corect.
Remediere:
Cura?a?i scanerul laser de obstacole si verifica?i daca prezinta semne de deteriorare. Daca eroarea persista ?i dupa repornirea robotului, apela?i Departamentul Service.
Scanerul laser de obstacole este murdar
Cauză:
Scanerul laser din spate a detectat murdarie ?i nu func?ioneaza corect.
Remediere:
Cura?a?i scanerul laser din spate si verifica?i daca prezinta semne de deteriorare. Daca eroarea persista ?i dupa repornirea robotului, apela?i Departamentul Service.
Scaner laser spate murdar
Cauză:
Scanerul laser din spate a detectat murdarie ?i nu func?ioneaza corect.
Remediere:
Cura?a?i scanerul laser din spate si verifica?i daca prezinta semne de deteriorare. Daca eroarea persista ?i dupa repornirea robotului, apela?i Departamentul Service.
Scaner laser frontal murdar
Cauză:
Scanerul laser frontal a detectat murdarie ?i nu func?ioneaza corect.
Remediere:
Cura?a?i scanerul laser frontal si verifica?i daca prezinta semne de deteriorare. Daca eroarea persista ?i dupa repornirea robotului, apela?i Departamentul Service.
Actualizare software e?uata
Cauză:
Instalarea corespunzatoare a actualizarii software-ului a e?uat.
Remediere:
Sistemul a fost resetat la starea anterioara a software-ului.
Actualizare software reu?ita
Cauză:
Remediere:
Instalarea actualizarii de software s-a finalizat cu succes.
Actualizare software ini?ializata
Cauză:
Actualizarea software este în curs de instalare.
Remediere:
Nu opri?i robotul.
Actualizare de software disponibila
Cauză:
Actualizarea software-ului a fost descarcata cu succes ?i este gata de instalare.
Remediere:
Accesa?i meniul Setari ?i ini?ializa?i actualizarea software-ului.
Acumulator complet încarcat
Cauză:
Remediere:
Acumulatorul este complet încarcat ?i robotul este gata de utilizare.
Acumulator descarcat
Cauză:
Remediere:
Încarca?i imediat acumulatorul.
Baterie slaba
Cauză:
Remediere:
Încarca?i acumulatorul cât de repede posibil.
Testul de frâne a e?uat. Verifica?i eliberarea manuala a frânei
Cauză:
A fost detectata mi?care pe durata testarii de catre robot a frânelor cuplate.
Remediere:
Cel mai probabil, frânele nu sunt cuplate. Pentru cuplarea frânelor împinge?i pârghia ro?ie dintre ro?i spre dreapta.
Testarea frânelor este necesara. Men?inerea comutatoarelor mânerului în stare activata
Cauză:
Comutatoarele mânerului au fost activate ?i este necesara testarea frânelor.
Remediere:
?ine?i comutatoarele mânerului activate pâna la finalizarea testarii frânelor, apoi frânele sunt eliberate ?i robotul poate fi mi?cat din nou.
Lipsa asisten?a motor în caz de deconectare
Cauză:
Scanerul laser de obstacole a detectat un obstacol ?i a declan?at oprirea de siguran?a. Operarea manuala a robotului lânga obstacole este permisa doar daca utilizatorul este conectat.
Remediere:
Conecta?i-va cu profilul de utilizator în cazul operarii robotului lânga obstacole.
Utilizatorul nu este conectat pe durata detectarii obstacolului
Cauză:
Scanerul laser de obstacole a detectat un obstacol ?i a declan?at oprirea de siguran?a. Operarea manuala a robotului lânga obstacole este permisa doar daca utilizatorul este conectat.
Remediere:
Conecta?i-va cu profilul de utilizator în cazul operarii robotului lânga obstacole.
Verificarea modulelor de cura?are
Cauză:
Asigura?i-va de func?ionarea corespunzatoare a modulelor de cura?are.
Remediere:
A?tepta?i ca robotul sa finalizeze verificarea modulelor de cura?are. Aceasta opera?iune poate dura maxim 30 de secunde
Scadere severa de vid
Cauză:
Remediere:
Verifica?i daca furtunul de vid este racordat etan? la rezervorul de recuperare ?i la racleta. Verifica?i daca furtunul de vid, racleta ?i lamele racletei prezinta semne de deteriorare. Asigura?i-va de preluarea corespunzatoare a apei.
Eroare la sistemul de vid
Cauză:
Remediere:
Verifica?i daca furtunul de vid ?i racleta prezinta înfundare sau semne de deteriorare.
Motor perie suprasolicitat
Cauză:
Remediere:
Asigura?i-va de starea corespunzatoare ?i de rotirea libera a periilor.
Rezervor de apa murdara plin
Cauză:
Întrerupatorul cu flotor din rezervorul de apa uzata este activat din cauza capacului deschis al rezervorului de apa uzata plin.
Remediere:
Goli?i rezervorul de apa murdara.
Lipsa curgere de apa proaspata
Cauză:
Remediere:
Nu curge apa proaspata pe podea. Cura?a?i filtrul de apa proaspata ?i canalul de distribuire a apei de pe puntea periei. Daca eroarea persista dupa repornirea robotului, apela?i Departamentul Service.
Informații generale
| |
Viteza de deplasare în regim autonom (max.) | 4,3 km/h |
Viteza de deplasare în regim manual (max.) | 5,5 km/h |
Putere suprafață teoretică în regim autonom | 2365 m2/h |
Putere suprafață teoretică în regim manual | 3025 m2/h |
Putere suprafață/umplere de rezervor | 1833 m2/h |
Volumul rezervorului de apă proaspătă/uzată | 55 l |
Volum rezervor impurităţi grosiere | 2 l |
Volumul rezervorului de detergent (opțional cu doză) | 5 l |
Dozarea detergentului | 0...3 % |
Dozarea apei | 0...2,7 l/min |
Masă
| |
Lungime | 1062 mm |
Lăţime fără bare de aspiraţie | 750 mm |
Bară de aspirare lată | 790 mm |
Înălţime | 1161 mm |
Lăţime de lucru | 550 mm |
Lățime de lucru cu perii laterale | 768 mm |
Lățimea de trecere în regim autonom (min.) | 1000 mm |
Distanța de la margine în regim autonom (min.) | 100 mm |
Dimensiuni ambalaj lungime x lățime x înălțime | 1165x880x1395 mm |
Echipare cu anvelope
| |
Roată față, lățime | 32 mm |
Roată față, diametru | 100 mm |
Roată spate, lățime | 80 mm |
Roată spate, diametru | 200 mm |
Greutate
| |
Greutate maximă admisibilă | 285 kg |
Greutate fără încărcătură (greutate de transport) | 228 kg |
Forța de apăsare a periei, max. | 181 (18,5) N (kg) |
Presiunea de apăsare a periei, max. | 7858 (80,1) N / ma 2- (g / cma 2-) |
Apăsarea pe suprafață
| |
Rolă de ghidare | 0,61 N/mm2 |
Roată posterioară | 0,53 N/mm2 |
Date privind puterea aparatului
| |
Numărul de acumulatori | 2 |
Tensiune nominală, Li-Ion | 25,6 V |
Capacitatea bateriei, Li-Ion | 160 Ah (5 h) |
Putere absorbită medie | 1600 W |
Putere motor tracţiune | 2x280 W |
Putere turbină aspiratoare | 630 W |
Putere acţionare perii | 600 W |
Timp de funcționare cu acumulator încărcat | 3,5 h |
Timpul de încărcare a acumulatorului | 8 h |
Grad de protecţie | IPX3 |
Aspirarea
| |
Putere de aspirare, cantitate de aer | 16,8...22,2 l/s |
Subpresiune (max.) | 10,1...13,2 (101...132) kPa (mbar) |
Perii de curăţare
| |
Lungimea periei | 550 mm |
Turație perie | 1350 1/min |
Încărcător intern
| |
Tensiune nominală | 100...240 V |
Frecvenţă | 50-60 Hz |
Curent absorbit | <7,5 A |
Putere | 790 W |
Condiţii de mediu
| |
Domeniu de temperatură admis | 5...40 °C |
Temperatura apei max. | 50 °C |
Presiunea apei, sistem de umplere | 1 (10) MPa (bar) |
Presiunea apei, rezervor apă reziduală, sistem de spălare | 1 (10) MPa (bar) |
Umiditatea relativă a aerului | 20...90 % |
Creștere
| |
Pantă, zona de lucru, max. | 6 % |
Valori calculate conform EN 60335-2-72
| |
Valoarea vibraţiilor mână-braţ | 0,3 m/s2 |
Incertitudine K | 0,2 dB(A) |
Nivel de zgomot LpA | 69 dB(A) |
Incertitudine KpA | 2 dB(A) |
Nivel de putere acustică LWA + Incertitudine KWA | 84 dB(A) |
Prin prezenta, declarăm că aparatul indicat mai jos corespunde cerinţelor fundamentale privind siguranţa şi sănătatea prevăzute în directivele UE relevante, prin proiectarea și construcția sa, precum și în versiunea comercializată de noi. În cazul efectuării unei modificări a aparatului care nu a fost convenită cu noi, această declaraţie îşi pierde valabilitatea.
Produs: Dispozitiv de curăţare a pardoselilor
Tip: 1.533-xxx
Directive UE relevante2006/42/UE (+2009/127/UE)
2014/30/UE
2014/53/EU (TCU)
Norme armonizate aplicateEN 60335-1
EN 60335-2-29
EN 60335-2-72
EN 62311: 2008
EN 55012: 2007 + A1: 2009
EN 61000-6-2: 2005
EN 61000-6-3: 2007 + A1:2011
EN 61000-3-2: 2014
EN 61000-3-3: 2013
TCUEN 301 511 V12.5.1
EN 300 328 V2.2.2
EN 301 893 V2.1.1
EN 302 502 V2.1.1
EN 301 908-1 V11.1.1
EN 301 908-2 V11.1.2
EN 301 908-13 V11.1.2
Standarde naţionale aplicate-
Semnatarii acţionează în numele şi prin împuternicirea Consiliului director.
Însărcinat cu elaborarea documentaţiei:
S. Reiser
Alfred Kärcher SE & Co. KG
Alfred-Kärcher-Str. 28 - 40
71364 Winnenden (Germania)
Tel.: +49 7195 14-0
Fax: +49 7195 14-2212
Winnenden, 2021/11/01